Најновије

РУСКИ УДАРАЦ: Палмира пред ослобађањем од џихадиста

Снаге регуларне сиријске војске, помогнуте снажним ударима руске авијације по положајима џихадиста, налазе се пред древним градом Палмиром са листе Унеска, а коме је претило "шеријатско" уништење.
Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Сиријска војска је заједно са припадницима "Националних одбрамбених снага" покренула снажну противофанзиву протв Исламске државе, пошто је претходно одбијен џихадистички противудар код села Ал Дава. У акцији чишћења терена сиријска војска уништила је исламистичке положаје у местима Тулул ал Соуд и Тар ал Каруба недалеко од Палмире, а уништени су и контролни пунктови и командни центар које је држао покрет Ал Нусра, огранака Ал Каиде. Милитанти Исламске државе су у октобру прошле године динамитом разнели Славолук победе, један од најзначајнијих споменика у грчко-римском граду Палмири. Славолук се сматра драгуљем у изузетној збирци рушевина у оази града, а у том граду џихадисти су раније, сматрајући их светогрђем, уништили светилиште посвећено Баал Шамину и две хиљаде година стар Белов храм.
Прочитајте још:ОВДЕ ИХ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Сиријци ослободили нафтна поља у сред Исламске државе (МАПА)СРБИЈА ДОБИЈА МОДЕРНО НАОРУЖАЊЕ: Из Русије нам стижу инфрацрвени нишани!Главнокомандујући ратном морнарицом САД упозорио да јој флоте Русије и Кине дувају за врат
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА