Најновије

ПРОМЕНЕ У СНС: Гашић мења Николића

Братислав Гашић, актуелни потпредседник СНС, требало би у фебруару да буде изабран за шефа Извршног одбора напредњака, пише Блиц.
Братислав Гашић (Фото: Јутјуб)

Братислав Гашић (Фото: Јутјуб)

Изборна скупштина СНС биће прилика да се анализирају резултати највеће владајуће странке, али и да се оцени како је ко радио. Појединци који нису оправдали поверење руководства и лидера напредњака Александра Вучића мораће да уступе своја места неком другом. Како кажу извори из врха СНС, све је извесније да ће Гашић постати председник Извршног одбора, али се не зна шта ће у том случају бити са Радомиром Николићем, који је сада на тој позицији. Не би, по речима саговорника, било неочекивано да Николић са Гашићем практично замени функцију и постане потпредседник странке. – План је да се у фебруару странка проветри, да се људи који су се уљуљкали замене свежим снагама – каже извор. Исти саговорник наглашава да би Александар Николић, државни секретар у Министарству одбране, познат и као Фото Тони, могао бити један од оних који ће извући дебљи крај. – Николић није омиљен у врху странке и руководство није задовољно неким његовим потезима – открива саговорник. Николић је, како каже, имао „неке самосталне иступе и контакте са странцима и страним амбасадама“ за које се накнадно сазнало. – Он има високе амбиције и жељу да на функцији министра одбране наследи Гашића, али питање је шта његове страначке колеге мисле о томе – наводи извор. Низ воду би могао да буде пуштен и Братислав – Браца Грубачић, потпредседник Савета за међународну сарадњу СНС. – И раније се причало да би Грубачић могао да буде замењен и све је извесније да ће се то догодити – истиче саговорник. Неизвесна је и судбина Зоране Михајловић у СНС. – Мало је чланова Главног одбора који су наклоњени Михајловићевој. Учесталим појављивањем тик уз председника Вучића покушава да придобије поене – наводи још један саговорник.

Они су сигурни

На потпредседничким местима требало би да без већих проблема остану Небојша Стефановић, Никола Селаковић и Игор Мировић. На предлог Александра Вучића, изборна скупштина СНС заказана је за 13. фебруар и одлучиваће се тајним гласањем.
Прочитајте још:Николић: Република Српска треба да слави своj данВУЧИЋ: Нећу дозволити да дође до рата, а да Србија нема ни праћку!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА