Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ЖОЦ ПОЗВАО НА МОБИЛИЗАЦИЈУ? Партизанови репрезентативци се вратили у клуб…. Хрвати тврде да то није случајно

Сад креће да се ломи сезона. Црно-бели су остали без трофеја у Купу “Радивоја Кораћа”, али наравно да њих много више занимају ствари које им тек предстоје.

Партизан у четвртак очекује утакмица против Ефеса у Евролиги. Црно-бели су у веома незавидној ситуацији и надају се да би меч са турским клубом могао да буде прекретница, баш као и прошле сезоне.

Међутим, овога пута дуел са њима се игра последњег дана фебруара и нема још много времена. Свестан је тога и Жељко Обрадовић, а у недељи пред тај сусрет искусни тренер није могао да рачуна на велики број играча који су имали репрезентативне обавезе.

Међутим, многи од њих вратили су се ових дана у тим. Неки тврди да то није случајно, чак и окривљују тренера црно-белих.

ХРВАТИ ЉУТИ ЗБОГ СМИТА

Репрезентативац Хрватске и плејмејкер који је у току сезоне стигао у Партизан, Џејлен Смит, вратио се у Београд. Медији у Хрватској тврде да му је то наређено и да искусни тренер Жељко Обрадовић позива своје кошаркаше на мобилизацију.

– Мобилизација у Партизану дигнута је до те мере да је Жељко Обрадовић утицао да његови репрезентативци разасути по разним репрезентацијама, од Азербејџана (Ледеј), Бразила (Кабокло), Хрватске (Смит) или Пољске (Понитка), укључујући и оне у српској репрезентацији буду у националним тимовима само за уводну утакмицу овог циклуса. Рецимо, Бруно Кабокло је путовао 15-ак сати до Бразила, тамо одиграо против Парагваја и онда је опет на 15-ак сати летео назад за Београд. Тако је и Џејлен Смит играо само у Бресту, дуел са Кипром ћемо одиграти без нашег натурализираног Американца. Јер, Обрадовић мора на сваки начин да добије Ефес у четвртак – само је део текста хрватског портала “Спортске новости”.

Поред Смита, за Београд су се вратили Бруно Кабокло (Бразил), Матеуш Понитка (Пољска) и Зек Ледеј (Азербејџан). Селектор Хрватске не мисли да је то случајно.

– Смит је отишао за Београд, Партизан у четвртак има утакмицу у Евролиги и враћа своје играче из репрезентација после уводних утакмица – рекао је Јосип Сесар.

Међутим, у тим Партизан нису се вратили домаћи играчи. За репрезентацију Србије у понедељак у Грузији ће да играју Алекса Аврамовић, Урош Трифуновић, Огњен Јарамаз и Балша Копривица.

ЗЕК САМ ОДБИО ДА ИГРА

Случај Зека Ледеја је већ данима одлично познат. Крилни центар одушевио је све навијаче Партизана, па чак и остале у Србији после одлуке да не игра против тзв. Косова.

Миљеник “гробара” је недавно постао нови репрезентативац Азербејџана и одиграо је одличну партију против Швајцарске. Међутим, из поштовања према клубу за који наступа и држави у којој живи, одлучио је да не одигра други меч.

Није познато да ли је у питању заиста “мобилизација” Партизана или је од раније био постигнут договор да се кошаркаши врате после прве утакмице за Београд. Оно што је дефинитивно, а то је да Партизан мора да слави против Ефеса како би продужио шансе за пролазак даље.

Црно-бели су последњу победу у Евролиги забележили 26. јануара против Жалгириса, а у међувремену су доживели и пораз у финалу Купа “Радивоја Кораћа” од Црвене звезде.

Репрезентативци сигурно уморни дочекују меч у Евролиги, али се не поставља питање важности меча, као ни начин на који ће Обрадовић да их спреми.

МЕДВЕДЧУК О ЛЕКЦИЈАМА НАКОН МАЈДАНА: Не може и Запад и подршка народа

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА