Најновије

Цена превоза за пензионере зависиће од висине примања

БЕОГРАД - Нови тарифни систем у јавном градском превозу ступиће на снагу 1. фебруара, осим за пензионере са месечним примањима већим од 50.000 динара, који ће по новом ценовнику плаћати од 1. марта.
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Иначе, свим пензионерима који су превоз плаћали 407 динара годишње, биће продужено трајање картица, што значи да ће се током јануара возити бесплатно. Пензионерске картице убудуће ће се категорисати на основу месечног примања. Доказ о висини пензије је чек, који ће најстарији суграђани достављати приликом продужења важења картице. Промену или потврђивање већ постојеће категорије, путници ће моћи да обаве на уобичајеним продајним местима Бус плуса. У Дирекцији за јавни превоз истичу да неће бити промена картица, већ ће евентуалне измене бити софтверски одрађене. Најстарији корисници јавног превоза, који су до сада били подељени на две категорије по старости, убудуће ће бити разврстани у четири групе. У првој су пензионери чија пензија не прелази 10.000 динара и за њих ће превоз бити потпуно бесплатан. Они који имају пензију од 10.000 до 25.000 динара, којих је највише, убудуће ће плаћати исту цену као и до сада, дакле 407 динара годишње. Путници са пензијом од 25.000 до 50.000 динара плаћаће 990 динара месечно, а они чија пензија прелази 50.000 убудуће ће плаћати 1.495 динара месечно.
Прочитајте још:Ниже цене вртића од 1.јануараВласт у Београду направила грешку у буџету од чак 720 милиона динараОд 1. јануара 2015. године нови услови за одлазак у пензију
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА