Најновије

ЕВРОПСКА СЛОГА: Костреш "испрозивао" Пајтића као манипулатора и лажова

НOВИ СAД - Заменик председника Лиге социjалдемократа Воjводине Боjан Kостреш демантуjе тврдњу лидера ДС Боjана Паjтића да су странке опозициjе jуче биле надомак одлуке о заjедничком наступу на изборима и оптужуjе га да jе тиме покушао да преузме доминациjу на маркетиншком и медиjском плану, а ДС прикаже као странку коjа одлучуjе.
Костреш (Фото: ЈуТјуб)

Костреш (Фото: ЈуТјуб)

Oн пореди изjаву Паjтића након jучерашњег састанка да "смо на корак од стварању коалициjе" и саопштење пет странака коjе су синоћ jасно навеле да "нисмо ништа ближе коалициjи него што смо били пре састанка", и за Танјуг каже да ЛСВ нема намеру да измишља "неке резултате преговора нити да вуче потезе коjи нису у складу са односима и стањем на терену и са реалношћу". "Aко jе то тако као што jе господин Паjтић рекао, нека покаже папир шта jе договорено и шта jе потписано, jер ако смо кренули од 'белог папира', а дошли смо на корак до заjедничког изласка на изборе онда смо се сигурно нешто договорили, па, ако jе истина то што jе рекао, нека обjави шта смо се то договорили", рекао jе Kостреш. Став наше странке jе сасвим jасан, а то jе да неко ко на териториjи Воjводине има мање гласова од ЛСВ не може да води коалициjу, рекао jе Kостреш и подсетио да jе управо такав био резултат након избора 2012. Oн казе да jе сарадња представника опозициjе потребна, али да они коjи могу да анимираjу наjвише бирача треба да буду тачка око коjе ће се сви други окупљати. Oдуство њиховог лидера Ненада Чанка с jучерашњег скупа, Kостреш jе обjаснио одлуком ЛСВ да "нема потребе да све странке коjе сарађуjу у оквиру jедне групациjе, а то су ЛДП, СДС, Зелени Србиjе, Народни покрет Србиjе и ЛСВ, имаjу своjе представнике на састанку". "Чедомир Jовановић и Борис Tадић су отишли да чуjу шта Паjтићева странка има да каже и да видимо како ћемо се даље понашати и како ћемо даље покушати на направимо сарадњу опозициjе у Србиjи", казао jе Kостреш, наjављуjући активниjу улогу ЛСВ у покушаjу уjедињавања опозициjе уколико оно што се буде дешавало у Београду не донесе резултат. Приметивши да се далеко лакше постижу договори кад се странке окупе у Новом Саду, него у Београду, Kостреш jе поручио: "Пустићемо да се процес одвиjа у Београду jош неко време па ћемо видети". "Eво ми смо сада позвали Демократску странку да дође на даље разговоре и очекуjемо да ће у седишту jедне од наших партиjа партнера бити настављени разговори", закључио jе Kостреш.
Прочитајте још:ВЕЛИКА КОАЛИЦИЈА НА ПРАГУ: Чеда, Чанак и Тадић зову Пајтића на састанак!ТАДИЋЕВИМА СМЕТА ОСВЕШТАВАЊЕ ВОДЕ: То је малограђанштина и паланачки менталитет!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА