Најновије

"ШТА, ДА ЛИ СИ СИГУРАН?" Погледајте наопако окренуту заставу Русије и шокираног званичника САД (ВИДЕО)

ЦИРИХ - Амерички званичници су окренули наопачке руску заставу у сали за конференције у Цириху уочи почетка састанка између руских и америчких дипломата, а појавио се и снимак на Јутјубу који приказује скандалозну грешку, која је пре састанка ипак исправљена на интервенцију новинара који су приметили грешку.

Глен Џонсон у шоку (фото: РТ принтскрин)

Глен Џонсон у шоку (фото: РТ принтскрин)

Пред почетак кључних преговора између руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова и америчког секретара Џона Керија о ситуацији на Блиском истоку и сукобу у Украјини, званичници Стејт дипартмента су у конференцијској сали поставили руску заставу, са наопако распоређеним бојама.

Застава је окренута тако да је горе црвена, па плава, па бела, иако је на руској застави редослед обрнут - бела, плава, црвена. Једино је плава боја погођена и то зато што је у средини.

Како је јављено, грешку је уочио један од сниматеља, међутим, судећи по гласу који се чује на снимку, ипак је највероватније реч о Мету Лију, новинару Асошиејтид Преса, познатом по томе да не преза од постављања неугодних питања, посебно на конференцијама за штампу Стејт Дипартмента.

Помоћник заменика секретара за спољне послове САД Глен Џонсон провео је новинаре салом пре него што је стигао дипломатски тим.

"Хеј Глен, руска застава је окренута наопако, боје су окренуте у погрешно смеру", упозорио је новинар након што су изашли из просторије.

"Шта? Да ли си сигуран?", упитао је запрепашћени Џонсон. “Не за*ебаваш ме, зар не?”

“Не за*јебавам те", одговорио је новинар.

"Значи, бела треба да буде на врху", упитао је Џонсон, и након потврдног одговора затворио врата. Грешка је исправљена, јер на састанку је застава била окренута како треба, што можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још: 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА