Најновије

Марин Ле Пен: Откидањем Косова од Србије Американци су отворили Пандорину кутију

Свако даље проширење је лоше за Европску унију. Србија нам је пријатељска земља. А када смо некоме пријатељи и када га волите, не зовемо га да нам се придружи у кошмару. Улазак у ЕУ је сигуран пут за банкрот, за урушавање друштвеног напретка постигнутог последњих педесет година.
Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Овај савет нашој власти и народу  шаље лидер фарнцуског „Националног фронта“ Марин Ле Пен, наводећи као пример Словенију „која је некада била богата, а сада презадужена“. Шеф партије чије се име више не изговара стидљиво и са врха усана, после значајног успеха на недавним локалним изборима, анализира општи успон деснице у Европи, српске стратешке дилеме, а открива и шта јој смета у важећем концепту „мондијалистичког казина“… Шта је остало од француско-српског пријатељства? - Не знам када је реч о властима, али ми смо увек били пријатељи Србије. Томе сведоче и многобројни Срби који живе у Француској, као наши стари и верни пријатељи. Срби су велика нација. Србија је, као и Француска, платила велику цену у Првом светском рату. Сада смо сведоци покушаја ревизије историје – жртве се претварају у кривце… - Французи и Срби немају никакву одговорност за тај рат. Сведоци смо намере идеолошког искоришћавања догађаја из историје да би се утицало да данашња збивања. Треба истрајати и пружати отпор таквом цинизму. Није на другима да нам намећу како ћемо посматрати сопствену историју. Добро се види шта је циљ свему томе, да нас увере да је ЕУ пројекат мира и да би било рата да није ње. То је потпуни апсурд. Између 1945. и 1973. није било рата, а није било ЕУ. Реалност је таква да је мир, нажалост, очувало нуклеарно одвраћање. НАТО је први пут пре неколико дана признао да је бомбардовање Србије 1999. било без одобрења СБ УН? - Наравно да је то била агресија и кршење међународног права. То је историјска реалност. За то сам да Француска изађе из НАТО. Знате шта мислимо о начину на који су Американци дошли да би откинули Косово од Србије. Од тада смо их више пута видели на делу, у Ираку, Сирији, Либији. Данас их видимо у Украјини. А све је почело на Косову. Била је то нека врста теста. Отворена је Пандорина кутија, дозвољено је страној сили да дође, организује и одлучи о подели територије коју је тражила мањина. И видећемо то свуда.
Прочитајте још:ХАОС У НАЈАВИ: Шешељ ће морати у Хаг усред кампање?!ВУЧИЋ: Србија се позиционирала као стабилна земљаПОШТОВАЊЕ: Путин чувао ђенерала Ратка Младића
Извор: Интермагазин  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА