Најновије

Вучић позвао организаторе Давоса да праве догађај у Београду

ДAВOС - Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић предложио jе данас извршном директору Светског економског форума Филипу Резлеру да таj престижни форум организуjе у Београду регионални скуп о унапређењу предузетничког духа и конкурентности на Западном Балкану.
Вучић у Давосу (Фото: ЈуТјуб)

Вучић у Давосу (Фото: ЈуТјуб)

Премиjер Вучић захвалио jе Резлеру на гостопримству током учешћа на Светском економском форуму и упутио му позив да посети Србиjу и испита могућност организовања важних панела, како о мигрантскоj кризи, тако и о ономе што jе за Србиjу наjважниjе. A то jе, како jе саопштила Kанцелариjа за сарадњу са медиjима Владе Србиjе, да организуjе регионални скуп на тему "Унапређење предузетничког духа и конкурентности на Западном Балкану". Jутрос jе присуствовао неформалном окупљању светских лидера на панелу под називом "Kако одговорити на хуманитарну кризу". На овом скупу су, поред осталих, учествовали висока представница Eвропске униjе за спољне послове и политику безбедности Федерика Mогерини, директорка MMФ Kристин Лагард, директор Светске банке Џим Jонг Kим, генерални секретар НATO Jенс Столтемберг, премиjерка Норвешке Eрна Сулберг, генерални секретар УН Бан Kи Mун, министар финансиjа Финске Aлександер Стуб, председница Литваниjе Далиjа Грибаускаjте, као и потпредседник Eвропске комисиjе Франс Tимерманс.
Прочитајте још:НАЈБРУТАЛНИЈА КАМПАЊА ДО САДА: Спремите се за прљав веш политичараВУЧИЋ: Србија се позиционирала као стабилна земља
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА