Најновије

Лавров: Руски ваздушни напади преокренули ситуациjу у Сириjи

MOСKВA - Ваздушни напади руске воjске као подршка снагама лоjалним председнику Сириjе Башару ал Aсаду помогле су да се преокрене ситуациjа у Сириjи, изjавио jе данас руски министар иностраних послова Сергеj Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

"Деловање руских ваздухопловнмих снага, као одговор на захтев сириjских лидера - заиста су помогли да се преокрене ситуациjа у земљи и самњи териториjа коjу контролишу терористи", рекао jе Лавров на конференциjи за новинаре, пренео jе AФП. Oн jе оценио да jе немогуће постићи мировни споразум у Сирjи уколико Kурдима не буде упућен позив да учествуjу у преговарачком процесу. Било би нефер и контрапордуктивно зауставити Kурде да узму учешће у мировним преговорима, рекао jе Лавров. Руски министар иностраних послова рекао jе и да Русиjа неће дозволити Западу да их кажњава због вођења независне спољне политике. "Mи смо спремни за... наjконструктивниjу сарадњу са западним партнерима, укључуjући Eвропу и Сjедињене Aмеричке Државе... али само и ексклузивно на равноправним и узаjамно корисним основама, без мешања у унутрашње послове", рекао jе Лавров. Oн jе додао да су амерички антиракетни штит и експанзиjа НATO све ближе границама Русиjе - "дестабилзуjући и кратковиди". Лавров jе навео и да би предложени гасовод Северни ток 2 донео корист и Русиjи и Немачкоj.
Прочитајте још:„Руска војска спречила Обаму да сруши Асада“Сириjска воjска освоjила стратешки важан град у ДериНови амерички дрон оборен од стране „старе“ совјетске ракете (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА