Најновије

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Колинда прислушкивана - код Мамића славила рођендан!

ЗАГРЕБ - Питање је дана када ће председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић и премијер Тихомир Тим Орешковић договорити смену директора Сигурносно-обавештајне агенције (СОА) Драгана Лозанчића, а разлог је што није благовремено обавестио председницу да контактира са особом која је била прислушкивана и праћена.
Колинда (Фото: ЈуТјуб)

Колинда (Фото: ЈуТјуб)

Правила службе налазу, наиме, да када се зна да прислушкивана особа контактира са особом из прве категорије штићених, у овом случају председницу, били су дужни је тренутно на то упозорити. На Пантовчаку, преноси портал регионалне ТВ Н1, тврде да Лозанчић тако није спречио да се председница, де факто још месецима индиректно надзире. Лозанчић је, наводно то учинио тек месецима после, након што је о прислушкиваној особи прикупљено довољно „материјала” који су предани Државном тужилаштву. Вечерњи лист, позивајући се на своје изворе, не жели да открива ко је особа са којом је председница контактирала, а која је била прислушкивана, али све води ка томе да је реч о Здравку Мамићу који је, подсећају медији, 29. априла 2015. организовао у својој кући на Тушканцу и прославу њеног 47. рођендана. Мамић је, како се наводи, већ тада био „озвучен”. Месецима после на Пантовчаку су схватили да је заједно с Мамићем била, као колатерална жртва „озвучена” и председница. Извори блиски председници тврде да су транскрипти „дружења” Мамића и председнице после завршавали у рукама и на увид - бившем премијеру Зорану Милановићу, а Лозанчић је тек неколико месеци након тога лично председницу обавестио да је Мамић од посебним „мерама”.
Прочитајте још:ЕУ И БАЛКАН ОПРЕЗНИ: Центар за џихадисте у околини ЉубљанеТРАЖИ 41. ГЛАС: Мило продужио агонију своје владе за још један дан
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА