Најновије

ПРШТЕ ОШТРЕ РЕЧИ: Немачка упозорила Русију због "злоупотребе"

БЕРЛИН - Немачка и Русија размениле су оштре речи око случаја наводног силовања једне руске тинејџерке, где је званични Берлин данас упозорио на могућу "злоупотребу" тог случаја, после наговештаја Москве да се ради о полицијском заташкавању.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Полиција је прошле седмице одбацила сведочење једне 13-годишњакиње да је била жртва сексуалног напада који су починили имигранти у Берлину. Тинејџерка, коју се у руским медијима помиње по имену "Лиза", нестала је 11. јануара, наводно на путу ка школи, пренео је АФП. Она се вратила кући и поднела пријаву полицији, где су њени родитељи рекли истражитељима да су је киднаповала три странца на железничкој станици у источном Берлину и одвели у један стан где су је силовали и претукли. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је на својој годишњој конференцији за новинаре у уторак да је нестанак тинејџерке био "скриван дуго времена из неког разлога". Он је наговестио да избегличка криза у Европи приморава званичнике да нека горућа питања ставе "под тепих". Портпарол немачке владе Штефан Зајберт је данас реаговао, истакавши да "нема никаквог разлога, заправо је неприхватљиво, да тај инцидент буде политички злоупотребљаван". Овај случај изазвао је бројна реаговања на десничарским сајтовима и руским медијима, где је оцењен као покушај званичних власти да заташкају оптужбе. Инцидент се догодио у тренутку када у Немачкој траје бура због серије сексуалних напада у новогодишној ноћи на жене у Келну и другим немачким градовима, за које су већином одговорни младићи из Северне Африке и других арапских држава, а који су испрва наишли на ћутање полиције.
Прочитајте још:
Немачка је у 2015. примила готово милион и сто хиљада тражилаца азила, а немачка канцеларка Ангела Меркел критикована је због своје политике добродошлице према избеглицама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА