Најновије

ШТА ЈЕ ОТАЦ РАФАИЛО ЗАИСТА ЖЕЛЕО ДА КАЖЕ?! Свештеник објаснио зашто је помињао хероин у проповеди (ВИДЕО)

Отац Рафаило, свештеник из манастира Подмаине, у оквиру Митрополије црногорско-приморске, у току своје проповеди одржане на Богојављење, 19. јануара, обраћајући се верницима и говорећи им зашто треба да долазе у цркву, између осталог дословно је рекао: „И онда, браћо и сестре, вода је скупа и прескупа, а хероин лош и никакав“.
Отац Рафаило (Фото: Јутјуб)

Отац Рафаило (Фото: Јутјуб)

Видео-снимак проповеди са том по многима шокантном реченицом, који је јуче освануо на „Јутјубу“, буквално је запалио интернет, изазвао прави шок и коментаре попут „доживесмо и то да се поп верницима жали на квалитет дроге“. - Шта се дешава са човеком, породицом, градом, народом који одбаци благослов, а одбацује га сваки човек, свака породица, сваки град и сваки народ који не посећује цркву божју, литургију божанствену, јер шта ће Господу поштовање тамо иза некаквих ћошкова, тамо испод некаквих димњака, сулундара на овај или онај начин, по овом или оном предању? Кога ти то поштујеш, где си ти то мене нашао тамо, ја сам у цркви, ја сам у литургији, тамо можеш и глас да ми чујеш, тамо можеш и тело да ми нађеш, да га примиш, да се наједеш и да се напијеш, ако ме тамо не поштујеш, не поштујеш ни мене ни цркву моју. И онда, браћо и сестре, вода је скупа и прескупа, хероин лош и никакав, не пијемо више ни воду него некакву црну течност - рекао је између осталог свештеник Рафаило, чија се црква налази недалеко од Будве. Он је покушао да објасни због чега је на духовном предавању помињао тешку дрогу и како коментарише то што су његове речи наишле на најразличитије интерпретације. - Ја сам рекао шта сам рекао, свако нека тумачи по својој савести. Нажалост, хероин је симбол 21. века и нисам се ја дословно жалио на квалитет хероина, па на шта би то личило да један свештеник конзумира хероин и још се тиме хвали на беседи? Говорио сам метафорички, о ономе шта он симболише, не о хероину као супстанци, а то што сам погрешно протумачен само говори о нивоу свести до које смо сада нажалост дошли. Препоручио бих свима да послушају целу проповед, па можда им све буде јасније! - рекао је отац Рафаило. Он је, иначе, дошао у жижу јавности и када је летос у једном храму у Црној Гори опоменуо све оне који су на служење литургије дошли неприкладно одевени наводећи да црква није плажа и теретана. – Данас смо се превише опустили и сами нисмо свесни где се налазимо и пред чије лице излазимо. Врло је важно да водимо рачуна како се облачимо, јер света литургија је свадба царевога сина. Кад долазите у свете храмове, припремите се, излазимо пред лице божје, немојте било како, важно је, врло је важно. Учите и децу да то поштују, немојте да деца долазе полугола. Фино се одените, имате нешто лепо за храм. Теретана је теретана, браћо и сестре, храм је храм - рекао је тада он. Шта је још отац Рафаило рекао у спорној проповеди у којој помиње и хероин (у 52:33) погледајте и послушајте:
Прочитајте још:САВИНДАН: Ако данас загрми, десиће се нешто важно!ДА ЛИ ЈЕ ПРАВДА ДОСТИЖНА? Сведоци за злочине ОВК размештени по светуЋЕРКА ЕМИРА КУСТУРИЦЕ: Путин је потребан свету да Амери не би радили шта хоће
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА