Најновије

ВАШИНГТОН СТРАХУЈЕ: Северна Кореја ће лансирати ракету у свемир!

ВАШИНГТОН - Северна Кореја се можда припрема за лансирање ракете, рекли су амерички званичници, позивајући се на појачану активност на подручју у близини Тонгчанг-рија, локације за тестирање пројектила.
Ракета пред лансирање (Илустрација: Јутјуб принтскрин)

Ракета пред лансирање (Илустрација: Јутјуб принтскрин)

Један званичник је изјавио за АФП да постоји могућност да ће бити лансиран "сателит или свемирско возило". Неименовани званичник је додао нема индиција да је реч о балистичкој ракети. "Наша забринутост је да ће они извести лансирање у свемир, али то је заправо иста технологија за развој интерконтиненталних балистичких ракета", казао је за Ројтерс други амерички званичник. Он је прецизирао да би лансирање могло да се догоди у наредних неколико седмица. Ова информација долази у тренутку када Савет безбедности Уједињених нација разматра увођење нових санкција Северној Кореји након четвртог нуклеарног теста који је та држава спровела 6. јануара, навео је ББЦ. Комитет за спољне послове америчког Сената одобрио је данас закон којим се проширују санкције Пјонгјангу због нуклеарног програма, кршења људских права и сајбер активности.
Прочитајте још:
Закон је усвојен једногласно, а чланови Комитета очекују да ће га одобрити Сенат у пуном саставу и потписати председник САД Барак Обама, чиме би ступио на снагу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА