Најновије

УГЉАНИН ПРАВИ "БОШЊАЧКИ БЛОК": Аутономија Санџака главна тачка програма

РАШКА ОБЛАСТ - Председник Бошњачког националног већа (БНВ) Сулејман Угљанин позвао је бошњачке политичке странке, институције и организације да формирају "бошњачки блок" и сви заједно изађу на предстојеће изборе.
Угљанин (Фото: ЈуТјуб)

Угљанин (Фото: ЈуТјуб)

Он је на конференцији за новинаре рекао да је БНВ упутило свим бошњачким партијама проглас у којем их позива на заједнички наступ и у којем је набројано 18 циљева за чије испуњење ће се залагати будућа коалиција. Међу циљевима се налази залагање за пуноправно чланство Србије у ЕУ, борба да Бошњаци добију статус народа у Србији и успостављање аутономије у Санџаку кроз реформу политичког система Србије. - Суштина тог прогласа је и да коначно остваримо бошњачко јединство, обезбедимо фер и демократске изборе и избацимо говор мржње међу бошњачким странкама које би заједно наступиле на изборима – казао је Угљанин, који је и лидер СДА Санџака. Угљанин је позвао све Бошњаке да подрже "бошњачки блок" око чијег формирања се већ воде преговори, али он није хтео да каже које партије у њима учествују.
Прочитајте још:Владика Порфирије: Незапамћен линч Срба због старог снимкаСМИСЛИО ЛУКАВИ ПЛАН: Пајтић нашао начин како да сруши Вучића!НИНА МЕДИА О ИЗБОРИМА: СНС на врху са 47.7% – СРС испод цензуса са 5.9%
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА