Најновије

Дамаск: Погинула 71 особа, међу којима петоро деце

Најмање 71 особа, медју којима петоро деце, погинула је у недељу у бомбашким нападима у близини шиитског светилишта Сајида Зеинаб, јужно од престонице Дамаска, за шта је одговорност преузела такозвана Исламска држава, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права.
Потпуно разорено предграђе Дамаска (Фото: Јутјуб)

Потпуно разорено предграђе Дамаска (Фото: Јутјуб)

Сиријски државни медији су раније јавили да је у троструком нападу убијено више од 50, а рањено 100 људи. Ројтерс је навео да је међу погинулима и 25 шиитских бораца. Напади су се догодили у четврти Дамаска где је јако присуство либанске екстремне групе Хезболах и других иранских и ирачких милиција. Једна експлозија изазвана је аутомобилом-бомбом, а друге две су извршили бомбаши-самоубице. Државна сиријска телевизија је јавила да су се догодиле "три терористичке експлозије од којих је једну изазвао аутомобил-бомба, а друге две бомбаши-самоубице...у области Сајида Зеинаб". У џамији Сајида Зеинаб налази се гроб унуке пророка Мухамеда и ужива изузетно поштовање као одредиште шиитских муслиманских ходочасника. То светилиште је и раније било на мети напада, од којих су два самоубилачка бомбашка напада изведена у фебруару 2015. године при чему су убијене четири особе, док их је 13 рањено код оближњег контролног пункта. У фебруару прошле године разнет је аутобус који је превозио либанске шиитске ходочаснике у правцу Сајиде Зеинаб, када је убијено најмање деветоро људи, а за напад је тада одговорност преузео Ал-Нусра фронт, сиријски огранак Ал-Каиде, подсећа АФП.
Прочитајте још:УЗБУНА У НАТО: Генерали потврдили да Русија постаје јача од Алијансе (ФОТО)Давутоглу: И турски и НATO радари видели упад руског авионаНИЈЕ НОРМАЛАН: Ердоган спреман да сруши и други руски авион!
Извор: Tанјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА