Најновије

ВУЧИЋ О "ЕВРОПСКОЈ ПЕРСПЕКТИВИ": Можда ћемо живети лошије, али важни су стандарди!

Премијер Александар Вучић каже да је донео одлуку о ванредним изборима како би актуелна власт имала пун мандат за спровођење реформи до одлуке о чланству у ЕУ.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Он је за телевизију Хепи рекао да би реформски процеси у Србији били прекинути "у пола" ако би грађани на изборе изашли 2018. године. "Идемо на изборе зато што је важно да имамо стални ток реформи. Ми ћемо да урадимо све да будемо примљени у ЕУ, али чак и када уђемо у Унију, нећемо живети без проблема. Неке земље које су постале чланице данас живе лошије него раније, али је важно да ми достигнемо одређене стандарде у владавини права, да имамо стабилне финансије, то хоћемо због себе", казао је Вучић. Он је додао да неће мењати политику и да се не плаши одласка са власти. Говорећи о стабилности у региону, премијер је оценио да постоје они којима не одговара стабилна Србија. "Брине ме стабилност у региону. Погледајте Македонију, Црну Гору, стање у Приштини, БиХ, а што би онда Србија била стабилна", упитао је Вучић. Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће пре августа бити изграђено 40 километара аутопута од Београда до Чачка, а да ће 2018. године бити завршена деоница од Чачка до Пожеге. Гостујући на телевизији Хепи, Вучић је казао да је актуелна Влада Србије обновила више километара пруга и изградила више километара путева "него икада". "Урадићемо и 97 километара до Бољара на граници са Црном Гором, а странце интересује Коридор 10, од Београда ка Нишу и даље ка Македонији и једним краком ка Бугарској", казао је премијер. Према његовим речима, ускоро ће у Врање и Владичин Хан доћи нови инвеститори који ће запослити више хиљада људи. "Очекујем и нови уговор са Џенерал електриком у Нишу и запошљавање још 2.400 људи, доводимо и праве фабрике у Нови Сад које ће запослити 5.000 људи", рекао је Вучић. Вучић је најавио да ће крајем овог месеца учествовати у Лондону на конференцији Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) о региону, а на основу анализе онога што је урадјено у Србији. Према његовим речима, на конференцији ће бити представљена "студија случаја" Србија. Вучић је истакао да су реформе и разлог због којих се одлучио на ванредне парламентарне изборе, односно чињеница да жели да обезбеди пун мандат влади, како би реформе до 2019, 2020. године спровела до краја. Гостујући у "Ћирилици" на телевизији Хепи, он је истакао да не може да обећа да ћемо постати члан ЕУ до 2020, али обећава да ћемо урадити све што је неопходно да будемо примљени, а онда је на државама чланицама да одлуче када ће то бити.

5.000 људи ће радити на преради рибе

Вучић је додао да ће после отварања фабрике једног од најпознатијих произвођача ципела Геокс у Врању, у Владичин Хан ће доћи турски Теклас, а немачки инвеститор ће отворити прву фабрику за прераду рибе у Србији. Са Џенерал електриком ускоро очекујемо нови уговор за још 2.500 запослених у Нишу, а сада их ради 1.000, доводимо фабрике у Нови Сад где ће се запослити 5.000 људи, а долази нам и фабрика за прераду рибе, рекао је Вучић. Према његовим речима, у почетку ће риба стизати из увоза, а касније ће се и наша речна рибу наћи на тржишту Западне Европе.
Прочитајте још:
Извор: агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА