Најновије

Није доста једна: Канада донела другу деклерацију о Сребреници

САРАЈЕВО–Канадски парламент једногласно је усвојио другу резолуцију о геноциду у Сребреници чиме је потврђена претходна из 2010. године којом је 11. јули означен као Дан сећања у Канади на жртве геноцида
Парламент Канаде (Фото: Википедија)

Парламент Канаде (Фото: Википедија)

Како пише агенција Фена, април је у Канади проглашен месецом борбе против геноцида. Геноцид у Сребреници биће обележен с осталим геноцидима у 20. веку уз комеморације и изучавање те тематике. Члан владајуће Конзервативне партије Канаде Бред Бут у марту ове године предложио је Парламенту резолуцију која говори о свим геноцидима у 20. веку, осим оног у Сребреници, пише агенција. Бошњачку заједницу у тој земљи о томе је обавестила Канцеларија Ирвина Котлера, посланика Либералне партије Канаде, једног од највећих бораца за људска права и слободе у Канади и великог пријатеља БиХ, наводи се у саопштењу те заједнице.
Прочитајте још:Експлозија у Крушику: Повређено осам радника!СРАМНО: Капетан Драган пред изручењем Хрватској
Тим поводом су оштру ноту Буту упутили Конгрес Бошњака Северне Америке и Институт за истраживање геноцида, тражећи и да се уложе амандмани на резолуцију којим би геноцид у Сребреници био уврштен у тај документ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА