Најновије

БОЛЕСНА УМОТВОРИНА БЖЕЖИНСКОГ: Демократска зона безбедности

САД - Жјустен Вајс, аутор књиге о Збигњеву Бжежинском, једном од најутицајнијих политичких умова Америке, која носи наслов "Збигњев Бжежински - стратег империје", изнео је низ интересантних информација о овом човеку.
Збигњев Бжежински - највећи русофоб на планети (Фото: ЈуТјуб)

Збигњев Бжежински - највећи русофоб на планети (Фото: ЈуТјуб)

Ширење НАТО ка Истоку нема за циљ ширење америчке хегемоније, колико има за циљ да кроз ширење "демократске зоне безбедности", помогне Русији да, после пада Берлинског зида, постане држава, једна је од теза Бжежинског коју је навео Вајс у својој књизи, а која говори о перфидности овог америчког геостратега. Бжежински сматра да НАТО пружа безбедност Источној Европи и штити их од покушаја Русије да поново успостави свој утицај у том делу Европе. Подсећамо, Бжежински је у својој књизи "Велика шаховска табла" до детаља обрадио тему Русије, односно, Евроазије и у тој књизи је дефинисао тезу да "ко освоји Евроазију, тај ће владати светом", директно означавајући Русију као мету америчке спољне политике, али не само то, него је дефинисао "освајање Евроазије", односно, уништење Русије као неопходан циљ америчке политике и огледало успеха развоја америчке политике и америчког друштва. Вајс наводи да Бжежински дефинише "демократску зону безбедности" на чије стварање позива Западну Европу истичући да Западна Европа мора да успостави свој утицај све до Украјине и Белорусије. На тај начин ће Запад помоћи Русији да буде држава, а не империја, реченица је Бжежинског коју Вајс наводи у својој књизи. У овој књизи се такође наводи став Бжежинског да је неопходно "наоружати Украјинце". Бжежински је означио Русију као агресора у Украјини.
Прочитајте још:СКАНДАЛ У РИМУ – НОВИНАРКА НАПАЛА КЕРИЈА: Ви сте направили Исламску државу! (ВИДЕО)БРИДЛАВ СТИЖЕ У ПОДГОРИЦУ: Следи постројавање, а можда и силовањеЈош само 4 километра до велике победе: Асад ломи терористе код Алепа (МАПА/ВИДЕО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА