Најновије

ЕРДОГАН ОТПОЧЕО РАТ: Турска артиљерија туче Дијарбакир (ВИДЕО)

ДИЈАРБАКИР - Турска војска је отпочела снажне артиљеријске ударе на регион Сур, а најжешћи напади су на главни град овог курдистанског региона Дијарбакир.
Дијарбакир (Фото: ЈуТЈуб)

Дијарбакир (Фото: ЈуТЈуб)

У току су жестоки сукоби између курдистанских и турских снага. Сукоби у овом региону трају већ неко време, а од синоћ је све ескалирало и Турска је почела да примењује минобацаче и другу тешку артиљерију. Реџеп Тајип Ердоган је 28. јануара најавио да ће турска војска ући у жестоке сукобе са Курдима у циљу ослобођења овог региона који тражи отцепљење од Турске. Од децембра је у овом региону од стране турских власти уведено ванредно стање, односно, стање полицијског часа, а сада су отпочели и жестоки војни удари. Подсећамо, јуче је министарство спољних послова РФ саопштило да Ердоганов режим припрема турско становништво на отпочињање ратних дејстава у Сирији. Ширење антируске пропаганде у Турској представља припрему турског становништва на отпочињање ратних дејстава у Сирији, саопштило је руско министарство. По свему судећи, Ердоган је одлучио да запали цео регион и да се на тај начин обрачуна и са Курдима и да оствари своје циљеве у Сирији. Снимци које вам представљамо су начињени у Дијарбакиру и представљају последице удара артиљерије војске Турске:
Прочитајте још:ПУТИНОВ НАСЛЕДНИК: Херој Алексеј Дјумин, будући владар моћне Русије (ФОТО)(УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ) АМЕРИЧКА ТОРТУРА: „Чувари демократије“ сурово муче заробљенике
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА