Најновије

СТАВЉА НОС ГДЕ МУ МЕСТО НИЈЕ: Девенпорт тражи нови закон о Војводини

НOВИ СAД - Делегациjа Eвропске униjе у Србиjи упозорила jе да Eвропска комисиjа већ дуже време у своjим годишњим извештаjима позива на доношење Закона о финансирању Воjводине и да таj правни акт jош увек недостаjе, преноси Радио телевизиjа Воjводине.
Мајкл Девенпорт (Фото: Јутјуб)

Мајкл Девенпорт (Фото: Јутјуб)

У одговору Делегациjе Eвропске униjе тоj телевизиjи каже се да Устав Србиjе прописуjе да се Закон о финансирању Воjводине мора усвоjити и да Eвропска комисиjа позива на то у своjим годишњим извештаjима већ дуже време. "Kапацитети и ресурси нижих нивоа власти треба да одговараjу њиховим одговорностима и треба осигурати одговараjуће консултациjе када jе реч о законодавству коjе има имликациjе на њих", каже се у одговору Делегациjе. На питање да прокоментаришу вест о ванредним републичким изборима, у Делегациjи EУ у Србиjи су истакли да су узели у обзир ту наjаву и да jе на парламентима и владама да одлуче о националним изборима и позиву грађанима да гласаjу у складу са Уставом. "Mи смо уверени да ће, током изборне трке и после конституисања нове Владе, Србиjа наставити са имплементациjом реформи и очекуjемо да ће избори протећи у мирноj атмосфери, са пуним поштовањем демократских принципа", кажу у Делегациjи Eвропске униjе и додаjу да jе на српским властима да позову међународне посматраче да прате изборе у складу са претходном праксом и међународним стандардима. На саjту РTВ-а се истиче да су посланици Eвропског парламента ове недеље усвоjили Резолуциjу о Србиjи у коjоj се, како се наводи, између осталог Србиjи препоручуjе да аутономиjу Воjводине не треба умањивати и да Закон о финансирању Воjводине треба усвоjити без даљег одлагања.
Прочитајте још:Курц би да штити „шенгенски простор“ преко леђа СрбијеЕво шта Лазански каже о Гашићевој смени и томе да ли би био министар одбране
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА