Најновије

Љаjић: Пресуда Шешељу се може очекивати до 31. марта

БEOГРAД - Хашки трибунал jош увек ниjе обавестио Србиjу о датуму изрицања пресуде лидеру СРС Воjиславу Шешељу, али су начелно рекли да се то може очекивати до 31. марта, изjавио jе данас председник Националног савета за сарадњу са тим трибуналом Расим Љаjић.
Расим Љајић (Фото: Медија центар Београд )

Расим Љајић (Фото: Медија центар Београд )

Љаjић jе за TВ Пинк рекао да ће се Србиjа о захтеву Tрибунала да Шешељ присуствуjе изрицању пресуде одредити када и дефинитивно стигне таj захтев, наводећи да ће Србиjа поштовати своjе међународне обавезе и своj закон, али да са друге стране мора да води рачуна о укупноj стабилности у земљи и у друштву. Упитан да ли ће Србиjа да ухапси Шешеља ако буде морала, Љаjић jе рекао да у овом момент на то питање не може да одговори ни са да, ни са не. "Mи треба да размотримо све преостале могућности за коjе постоjи шанса да се реализуjу, не кажем да су те могућности реалне… Имамо неколико захтева Шешељеве одбране, наш правни заступник има неке идеjе тим поводом, када се све то исцрпи можемо да кажемо шта ће Србиjа предузети по том предлогу", рекао jе Љаjић. Упитан за случаj радикала коjе Tрибунал оптужуjе за непоштовање суда, Љаjић jе рекао да jе Србиjа предложила Tрибуналу опциjу по коjоj то да се реши, а то jе да им се суди у Србjи за оно за шта су оптужени. "Нисмо добили одговор и чекамо одговор Tрибунала. Наш предлог jе био строго поверљив, а онда су га они обjавили. Tо jе апсолутно њихова грешка. Oво jе непоштовање суда, ради се о поднеску под ознаком строге поверљивости", рекао jе Љаjић. Kако jе поручио, Србиjа ће урадити све оно што jе у њеном интересу да ни на коjи начин не угрози стабилност у земљи, да поштоjе своj закон и обавезе према Tрибуналу.
Прочитајте још:Како излазност утиче на резултате избораКурц: Србија је сидро стабилностиСрпска радикална странка се распада!?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА