Најновије

Тинејџер из Црне Горе погинуо у Сирији као џихадиста

Осамнаестогодишњи Ернад Хусеиновић, из Плава у Црној Гори, убијен је у јануару борећи се на страни Исламске државе у Сирији, пишу приштински медији на албанском.
Ернад Хусеиновић (Фото: Фејсбук)

Ернад Хусеиновић (Фото: Фејсбук)

Тинејџер из Плава погинуо је у бомбардовању 20. јануара ове године, а у априлу 2015. је из Бохума отишао у Сирију. Породица Хусеиновић (албански медији су писали да је реч о презимену Хисенај) је ових дана сазнала за смрт свог члана. Подгорички Дан незванично сазнаје да је младић више од пола године провео на ратишту у Сирији. Смрт још једног џихадисте са севера Црне Горе потврдили су и званични извори. У Сирију је отишао преко Немачке, а једно време је живео у Бохуму, где је ступио у контакт са лицима која су му помогла да се придружи џихадистима. Новинска архива каже да је званична Подгорица пре 12 месеци изнела податак да се у редовима ИД бори свега шест држављана ове земље. Данас из полузваничних извора, поименце, говори се о десетак младих људи који су отишли да се боре "против неверника". Они су из Плава, Рожаја, Бара, Никшића и интересантно је да имају фејсбук-профиле на којима не крију своје опредељење за џихад. А сама вест да фамилија Хусеиновића, погинулог 20. јануара 2016, у Плаву и даље прима изразе саучешћа подстакла је локалну чаршију да изброји колико се Плављана тренутно бори у Сирији. Према овом "отвореном" списку, тамо су браћа Џемал и Кенан Цановић, као и Омар Реџепагић. Семир Хасанагић је наводно у редовима ИД са својом супругом Инес Цановић... У Сирији ратују и Адем Мустафић из Бара, Е. К. из Бијелог Поља и С. Ф. и А. Ф. из Рожаја. У два наврата у ту земљу је покушао да уђе и Баранин Хасиб Кастрати, коме су црногорске обавештајне службе изгубиле сваки траг.
Прочитајте још:Погледајте видео-клип са песмом „Непокорени” посвећеној одбрани Лењинграда од НемацаАсадове снаге опкољавају важан град Ел-Баб, на реду је град Тел-РафатОВАКО ТУКУ МИГРАНТИ ПО ЕУ: Компилација снимака ужаса! (ВИДЕО)
Извор: РТС, Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА