Најновије

ПУКЛА ТИКВА: Крај сарадње Вучића и Дачића

БЕОГРАД- После више од три године тесне сарадње напредњаци и социјалисти загазиће у ванредну предизборну кампању готово као политички непријатељи, а свакодневно се смањују шансе да ће заједно да формирају и нову владу.
Вучић и Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић и Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Циљ напредњака је да добију натполовичну подршку како би самостално могли да склопе министарски тим и да не би зависили од осталих странака и листа. У Вучићевом окружењу влада мишљење да би социјалисти врло лако ушли у у савез са садашњом опозицијом уколико би могли да заједно да оборе СНС и да саставе нову власт. То све, с једне стране јесте предизборни маневар напредњака како би тргли и извели на биралишта своје присталице, али је и наговештај могућег краја савезништва Вучић - Дачић. Засада отворени опозиционари у редовима СПС су Милутин Мркоњић и Бранко Ружић, док се потпредседници СНС Зорана Михајловић и Небојша Стефановић одавно залажу за раскид партнерства. И Расим Љајић, лидер СДПС који ће бити на листи напредњака изјавио је јуче да је изборни циљ те коалиције да самостално формирају владу. Политчки аналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да СНС и СПС имају висок степен поверења упркос вишегодишњој сарадњи. "Логично је да међусобни напади ескалирају у кампањи јер обе странке имају сродно бирачко тело и брину о свом успеху. Ова свађа не искључује нови савез СНС и СПС после избора, али му и не доприноси. Теза да СПС ради с остатком опозиције на рушењу Вучића разбуђује бирачко тело напредњака али је чињеница да се са Дачићем мора бити обазрив после његових велеобрта 2008. и 2012.
Прочитајте још:ВИДЕО ИЗ ФИОКЕ: Дачићу спремају изборну банануДа ли је Вучић убедио Србе да треба да се мењају?НЕ ПАДА МУ НА ПАМЕТ ДА ИДЕ У ХАГ: Шешељ захтева изрицање пресуде видео-везом!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА