Најновије

Русија ће наоружати Србију, упркос протестима

После посете потпредседника руске владе Дмитрија Рогозина Београду, преговори о великој испоруци руског оружја Србији добијају конкретне обрисе, пишу руски медији.
С- 300 (Фото: РИА Новости)

С- 300 (Фото: РИА Новости)

"С-300 их највише жуља"

Ускоро ће бити дефинисан споразум на основу кога ће Русија обновити наоружање српске војске, тврде руски медији. Иако је потреба за наоружавањем повезана са очувањем безбедности ове земље, либерални кругови у Србији оштро протестују против тога, додаје се у анализама. Стручњаци сматрају да разлог лежи у томе што Запад појачава пропагандни притисак на Балкану, док Москва препушта ствари својем току. После посете Дмитрија Рогозина Београду преговори прелазе у практичну раван, тврде добро обавештени извори. Технички аспекти сарадње још нису дефинисани, али начелна одлука је донета. У Србији је јавно мњење подељено када се ради о могућности наоружавања војске најновијим руским оружјем, наводе руски медији. Посебно негативну реакцију међу политичарима проевропске оријентације изазвала је могућност испоруке система С-300. "Српски политичари, политиколози и новинари су посебно истицали финансијско питање, намерно заборављајући на значајније аргументе, на пример, на безбедност Србије”, закључују стручњаци у својим анализама.
Прочитајте још:Русија и Асад избацују Турску из игреЛУКАШЕНКО СЕ НАОРУЖАВА: Поставља четврти ракетни систем С-300Зашто се Нуландова жалила Русима да Обами прети државни удар?
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА