Најновије

"Русија ће се из Сирије повући са главом спуштеном од срама"

Криза у односима између Русије и Турске из дана у дан се све више продубљује, а опаске политичара са обе стране нимало не помажу да се смире страсти. Западне силе већ неколико дана брује о томе како су праве жртве руских напада у Сирији заправо цивили, а сада се оптужбама придружио и турски премијер Ахмет Давутоглу, који је позвао међународну заједницу да дигне глас против "немилосрног бомбардовања цивилних мета које врши Русија."
Ахмет Давутоглу (Фото: Јутјуб)

Ахмет Давутоглу (Фото: Јутјуб)

Како је истакао Давутоглу, Русија ће се на крају повући из Сирије "са спуштеном главом од срама", слично као што су се совјетске снаге својевремено повукле из Авганистана, пренела је агенција АП. Премијер Турске је ту поруку изрекао обраћајући се посланицима из своје владајуће Странке правде и развоја, док истовремено на десетине хиљада Сиријаца чекају на граници Сирије и Турске пошто су побегли од бомбардовања Алепа. Турска је досад већ примила 2,5 милиона сиријских избеглица. Давутоглу истиче да Турска није затворила своје границе за избеглице, иако засад не пушта нови талас придошлица.
Прочитајте још:ЗА ДЛАКУ: Два „сухоја“ умало ударила путинов авион!Америка у проблему: Или са Русијом, или напуштање Сирије
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА