Најновије

ДОДИК: Ја нисам спреман да изиграм вољу народа

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нико не може преварити народ који је посебно осетљив на причу о подаништву према Бошњацима и странцима, истакавши да је највеће подаништво које се могло видети у историји Републике Српске оно председника СДС-а Младена Босића, потпредседника СДС-а Огњена Тадића и осталих.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- СДС је постао уска структура која окупља само оне који су именовани и они се бране, али СДС ће показати свој драматичан пад и већ је изгубио подршку - рекао је Додик синоћ за прњаворску телевизију "Ка три".

Референдум суштинско питање

Он је истакао да је референдум о Суду и Тужилаштву БиХ суштинско питање јер се тиче будућности. - До пре годину дана Суд и Тужилаштво БиХ били су сатерани уза зид. Садашња конфигурација власти на нивоу БиХ и ових који долазе из Републике Српске су их охрабрили, уз обећања о неким хапшењима, при чему су лопови само они за које они кажу. То су приграбили Бошњаци и странци и сада они промовишу неку причу о правној држави - нагласио је Додик. Он сматра да, када се покрене суштинско питање откуд Суд и Тужилаштво БиХ у БиХ, многи беже од тога, јер тих правосудних установа нема у Уставу, али, иако је свима досадно више да слушају о томе, постоје институције и политике које ће се борити против тога.

Спровести, или изиграти вољу народа

Додик је појаснио да савршено добро зна да се референдум може одржати уколико постоји консензус и прате га високи стандарди, а оно што најмање треба Републици Српској јесте да референдум не успе. - Треба бити одлучан и спровести вољу народа или изиграти вољу народа. Ја нисам спреман да изиграм вољу народа - навео је Додик. Према његовим речима, они који питају шта после, боје се воље народа. - Ја је се не бојим. Уверен да ће народ одбити ту причу о Суду и Тужилаштву које су наметнули високи представници које штите моћне земље, али неће ни то вечно трајати. После тога, органи Српске треба да кажу да је то било вануставно и да одбију било какву надлежност Суда и Тужилаштва на простору Српске - нагласио је Додик.

Ако буде силе, Српска има полицију

Он је додао да, уколико они покушају нешто силом, Република Српска ће се одбранити оним чиме има, путем полиције. Према Додиковим речима, опозиција није спремна да буде део фронта те врсте. Није проблем, каже он, остати у дејтонској БиХ, али је потребно рашчистити насиље које су наметнули странци. - Немам амбицију да будем тај који се слуша, нисам тај који сам намеће свој став, ја сам за то да о томе причамо, али се зна шта су минимални интереси и ко би требало да дефинише интересе Републике Српске, а то сигурно нису министри у Савету министара, већ институције Републике Српске - рекао је Додик. Он је додао да онај ко игнорише институције Републике Српске, игнорише и Републику Српску. - Давно сам научио лекцију да ја нисам Република Српска, већ само председник - истакао је Додик.
Прочитајте још:САРАЈЕВСКИ УДАР НА ДОДИКА: Ухапшен ктитор Павловића ћуприје!НОВИ УДАР НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ЗБОГ ЕУ: Усвојен механизам координацијеПОДЕЛА У РС: Босић позвао Додика да не спречава референдум
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА