Најновије

ОДЛЕПИО: Крстић полудео због Тодорићевог твита о Мекејну и Исламској држави!

БЕОГРАД - Некадашњи најближи сарадник "демократа" и бивши саветник Бориса Тадића, Небојша Крстић, потпуно је "одлепио" и остао запрепаштен твитовима које су објавили Владимир Тодорић и Горан Јешић из Демократске странке, а којима оптужују Американце да су створили Исламску државу.
Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Као што је Правда већ писала, Демократска странка по свему судећи мења курс и одлази у анти-америчку политику, оптужујући једног од најутицајнијих америчких званичника Џона Мекејна за лично учествовање у оснивању Исламске државе. Подсећамо, Тодорић је објавио фотографије које сведоче о сусретима овог америчког сенатора са Абу Бакр ел-Багдадијем, оснивачем и командантом Исламске државе. Поред ДС-оваца, исту објаву је ретвитовао и Зоран Живковић из Нове странке, што је исто велико изненађење, обзиром да је познат као неко ко се залаже за НАТО и проамеричку политику. Крах ЕУ и турбуленције у америчком друштву, те глобална промена позиција и снага, изгледа наводе и домаће српске странке да се прилагоде политичким трендовима, а све у циљу да се одрже на "политичкој естради". Крстић је на ову промену код демократа реаговао исто путем Твитера, написавши: "Интернационални секретар ДС-а ово твитује!? Да ли сте ви у ДС-у нормални?", а затим је објавио цео сет твитова у којима осуђује ДС што нападају "велику силу", односно, Сједињене Америчке Државе. Међутим, Тородић се не обазире и наставља са промоцијом новог политичког курса Демократске странке, а то је удар на политику терора коју спроводе Сједињене Америчке Државе. Да ли је свест о све већем распаду ЕУ приморала ДС-овце да мењају курс и спашавају од своје странке шта се спасти може или им је прорадила савест, обзиром да су у народу годинама познати као "америчка испостава", те покушавају исправити ствари. Подсећамо, Демократска странка је од 2000. године и петооктобарског удара, дуги низ година практично била локални сервис америчких обавештајних и политичких структура и под сталном управом Беле куће и то до те мере да су им америчке владине институције попут ИРИ и НДИ правиле чак и слогане за њихове изборне кампање. Да ли су на овим изборима одлучили да се окушају на други начин, остаје да се види, мада тешко да ће им поћи за руком да се од једне проамеричке странке пресвуку у једну странку која се противи америчкој хегемонији и терору, реално је за закључити. Са крахом ЕУ, велики број српских странака ће сигурно покушати да се "пресвуче" и можда чак да заузме проруски курс, али то ће пре у јавности бити доживљено као "политички циркус", него што ће их било ко схватити иоле озбиљно.
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТНО, АЛИ НОВА СТРАНКА И ДС ТВРДЕ: Американци су створили Исламску државу!МУКО ЦРНА: Пуцао базуком у мету испред носа – разнео се није трепн’о! (ВИДЕО)Ево шта су урадили патријарх и папа на Куби и Србе одушевили! (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА