Најновије

Ово је највећи страх Руса

Половина Руса, или прецизније 53 одсто њих, сматра да су осиромашење грађана и раст цена главни ризици с којима се земља суочавa.
Strahovi građana Rusije usko su vezani za pitanja ekonomije (Фото: Pixabay)

Strahovi građana Rusije usko su vezani za pitanja ekonomije (Фото: Pixabay)

Агенција се позива се на резултате анкете, коју је недавно спровео независна истраживачка агенција Левада Центар. Друге претње с којима се Русија тренутно суочава, према мишљењу испитаника, укључују економску кризу (49 одсто) и раст незапослености (35 одсто). Руска привреда је посустала под притиском западних санкција и колапса цена нафте на тржиштима широм света. Према подацима руске државне агенције за статистику, Рос стата, цене су прошле године порасле 12,9 одсто у односу на 2014. годину, а реалне плате Руса су у истом периоду пале за 9,5 процената, преноси Москоу тајмс. Рецесија је, према статистици, гурнула још 2,3 милиона Руса у сиромаштво у првих девет месеци 2015, додаје се у тексту. Интерфакс наводи да је истраживање, такође, показало да је 82 одсто грађана Русије убеђено да је земља у економској кризи, а сваки пети учесник анкете је рекао да верује да ће криза дуго потрајати. Дванаест процената анкетираних, пак, сматра да у Русији нема финансијске кризе. Истраживање је спроведено у периоду од децембра 2015. до јануара 2016. године и обухватило је 1.600 грађана Русије у 48 региона, наводи се у тексту.
Прочитајте још:Savez Rusije i Kine: Amerika u strahu?STOLTENBERG ODGOVORIO MEDVEDEVU: Nismo mi tražili novi „hladni rat“
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА