Најновије

"Русија неће успети да спасе Асада"

РИЈАД - Саудијски министар спољних послова Адел ал-Џубеир каже да руски напори да подржи сиријског председника Башара ал-Асада неће резултовати његовим опстанком.
Асад и Путин (Фото: kremlin.ru)

Асад и Путин (Фото: kremlin.ru)

Џубеир је на конференцији за штампу у Ријаду рекао и да су пропали ранији напори подршке Асада које је предузимао, између осталих, Иран, пренела је агенција АФП. "Сад је Асад затражио помоћ Русије, која неће успети да га спасе", истакао је шеф саудијске дипломатије. Он је јуче у интервјуу ЦНН-у изјавио да, уколико преговори о миру у Сирији не уроде плодом, председника те земље Башара ал-Асада треба "уклонити силом". "Верујем да је Асад ослабио и да је готов", рекао је Џубеир и додао: "Башар ал-Асад ће отићи, не сумњам у то. Он ће отићи или политичким процесом или ће бити склоњен на силу". "Ми ћемо, колико год будемо могли, инсистирати на томе да политички процес успе. Али ако не успе, то ће бити због тврдоглавости сиријског режима и њихових савезника", истакао је шеф саудијске дипломатије и додао да ће у том случају "постати јасно да нема друге опције него да се Башар ал-Асад уклони силом". Он је навео да је Саудијска Арабија спремна да пошаље копнене снаге у борбе у Сирији, али само у склопу коалиције на челу са САД. Наде у разрешење конфликта у Сирији је побудио договор о прекиду непријатељстава у тој земљи и достави хуманитарне помоћи опкољеним сиријским градовима, који су објавили амерички државни секретар Џон Кери и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Прочитајте још:ТЕЛЕФОНСКИ СУСРЕТ: Путин и Обама разговарали о Сирији, пао и један договор!ОБАЛА СЕ ОБРУШИЛА У ОКЕАН: Погледајте језиве сцене земљотреса који је погодио Нови Зеланд! (ВИДЕО)
Извор: b92.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА