Најновије

На Васкрс у НАТО?

ПОДГОРИЦА - Црногорцима је из Брисела стигла порука да су у тој европској централи почели приступни преговори ђетића за чланство у НАТО, а аналалитичари процењују да ће цела прича бити завршена већ до православног Васкрса, односно почетком маја.
Столтенберг и Мило (Фото: Јутјуб)

Столтенберг и Мило (Фото: Јутјуб)

У овој фази преговора је највише реч о техничким детаљима, потписивању протокола, усклађивању прописа и легислативе без нових условљавања. Промотер НАТО, директор Алфа центра Александар Дедовић каже да не треба очекивати никакве нове захтеве. - Партнере из НАТО ће интересовати само то да се решиконфликт на релацији специјални државни тужилац - Управа полиције - каже Дедовић. Председник Мировног покрета "Не у рат, не у НАТО" Гојко Раичевић каже да је Влада Црне Горе улажући огромна средства пореских обвезника спроводила "агресивну и прљаву" НАТО кампању. Он подсећа да се све дешава у часу када резултати истраживања не иду наруку НАТО промотерима, јер је расположење грађана против те војне машинерије. - Влада је добила "по ушима" од својих западних ментора због пада расположења грађана који су за НАТО, и сада је на сцени покушај рехабилитације. С друге стране, Мило Ђукановић и његова свита једино још у НАТО виде наду која би их задржала на политичкој сцени - додаје Раичевић.

Границе

- Нерешено питање граница додатно оптерећује евроатлантске интеграције Црне Горе. Званична Подгорица има проблем разграничења са државама у окружењу где су смештене НАТО трупе. Хашим Тачи и Албанци из окупиране јужне српске покрајине траже део, БиХ хоће Суторину, док Хрвати траже Превлаку. Једино са Србијом нема проблема - каже Гојко Раичевић.
Прочитајте још:Црна Гора почела преговоре са НATOДВОГЛАВИ ОРАО У СКОПЉУ: Албански споменик у главном граду Македоније (ВИДЕО)СПЦ ПРОТИВ НАТО ПАКТА: Владика Јоаникије на трибини о уласку Црне Горе у Алијансу
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА