Најновије

НОВА ЖЕСТОКА ХРВАТСКА ПРОВОКАЦИЈА: Усташку капу упоредили са - српском шајкачом

Познати хрватски новинар и дописник загребачког Јутарњег листа из Београда Перо Златар направио је јуче својеврстан скандал изједначавајући усташку капу са српском шајкачом!
(Фото: Твитер)

(Фото: Твитер)

У телефонском укључењу у ТВ Пинк Златар је стао у одбрану новог хрватског министра културе Златка Хасанбеговића, који се деведесетих година за насловну страну часописа НДХ сликао са усташком капом на глави. - Сви траже некакве скривене снимке Златка Хасанбеговића у некој капи која заправо није усташка. То је исто као када би разапели на крст некога из Србије смо зато што је ставио шајкачу - рекао је Златар.Председник савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да је згрожен овом изјавом, из које избија мржња према свему што је српско. - Шокиран сам! Златар, који се представио као човек умерених ставова и добар познавалац прилика у региону ставља у исти кош и пореди шајкачу, која је део српске народне ношње, и усташку капу, са словом У, која је симбол геноцида над Србима у Другом светском рату - подвлачи Линта, додајући да је хрватско друштво очигледно још увек тешко болесно и неспремно да се суочи са истином о језивим усташким злочинима.
Прочитајте још:ДВОГЛАВИ ОРАО У СКОПЉУ: Албански споменик у главном граду Македоније (ВИДЕО)На Васкрс у НАТО?Хоће аеродром у Загребу да назову по Туђману!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА