Најновије

ПРОТЕСТ У ПРИШТИНИ: Шиптари носе заставе НАТО алијансе, Немачке, Шведске и Америке!

ПРИШTИНA - Протести опозициjе у Приштини почели су данас, тачно у 14 сати, поворком од приштинске библиотеке до зграде владе, где ће се они обратити jавности.
Шиптари у Приштини (Фото: ЈуТјуб)

Шиптари у Приштини (Фото: ЈуТјуб)

Учесници демонстрациjа, током марша до владе, узвикуjу, како jавља извештач Танјуга, пароле "Заjедница српских општина и демокрациjа неће проћи". У рукама носе "црвене картоне" влади и премиjеру Kосова Иси Mустафи, тражећи оставку актуелне власти. Tакође, носе албанске и заставе Шведске, Немачке, СAД и НATO. Oдушевљење окупљених, на до сада наjмасовниjим демонстрациjама опозициjе, изазвао jе jедан дрон коjи jе надлетео поворку и коjи снима збивања. У близини зграде владе постављена jе бина, са коjе ће се представници опозициjе обраћати грађанима, симболично - готово испод владиних прозора коjи су поразбиjани током претходних протеста и нису замењени. Протест jе почео уз поjачано присуство полициjе на свим путевима коjи воде ка Приштини, и у самом граду. Oпозициjа вец месецима тражи оставку владе и расписивање ванредних парламентарних избора, а досадашњи протести су били насилни, што jе осуђивано и од стране међународне заjеднице. Видљиво jе и поjачано присуство полициjе на свим путевима коjи воде ка Приштини. Улице Приштине окићене су косовским заставама, а на њима jе велики броj грађана с обзиром да jе данас нерадни дан, дан на коjи се обележава самопроглашена независност. Баште кафића и шеталиста, дуж коjег су истакнуте заставе Kосова, су препуни. На Kосову данас албанска већина обележава осму годишњицу jеднострано проглашене независности, а централна свечаност одвиjа се на главном градском тргу.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ: Чеда ће пре или касније морати да одговара за убиство Ђинђића!Славе „дан независности“ са војском на улици – Приштина на корак до хаоса!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА