Најновије

ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛИ ПОДИГЛИ ГЛАС НА НАТО! Не желимо да будемо амерички послушници и да идемо на руске границе! Бранилац 2020 ће проћи без нас!

Чланови Заједничког круга за размишљање, бивших француских генерала, сматрају да је дошло време да се Француска “врати разуму” и одустане од учествовања у следећим вежбама НАТО-а на руској граници.

Француска војска (Фото: defense.gouv.fr)

“Шта ми можемо да учинимо да се ослободимо америчког стиска и покренемо зближавање с Москвом?“, пита се неколико бивших високих француских генерала, окупљених у тинк танк, пише capital.fr.

Бивши француски генерали су забринути због учетвовања Француске у следећој војној вежби НАТО, Бранилац 2020 (Defender 2020). Према њима, организација ових маневара “пред носом Москве” представља “политичку грешку која се граничи с неодговорном провокацијом”:

“Учествовање у операцији открива слепо праћење, што значи забрињавајући губитак наше стратешке независности”, инсистирају генерали, доводећи у питање “планетарну еуфорију” која “подсећа на тежину наше припадности евроазијској групи, од којих је Русија главни историјски светионик”.

Према потписницима трибине, “европска држава која је већ тешко погођена другим претњама, а која војно гестикулира по наређењу Вашингтона на границама Русије осликава интелектуалну каталепсију, ослањајући се на губитак инстинкта преживљавања.

“Оптужбе стварају сумњу да Америка у континуитету охрабрује хладни рат, нису без значаја”, истичу бивши француски генерали на трибини.

Истовремено, бивши француски генерали наглашавају да је Доналд Трамп, за разлику од његове управе, наклоњен приближавању Москви. За француске генерале је прилично “илузорно” надати се да ће Сједињене Државе променити “свој надреални став према чланицама савеза и његово анахронично непријатељство с Русијом” .

“С обзиром на тренутни контекст, они верују да је дошло време да се “покуша извршити притисак на Вашингтон укључивањем у стратешки дијалог с Москвом”.

“Ако би се Француска одрекла учествовања у одређеним НАТО маневрима на вратима Русије, то би значило поновно буђење разума”, објашњавају бивши високи француски генерали на трибини коју завршавају цитатом генерала Шарл де Гола, према којем унија Европе “не може бити фузија народа“, али “може и мора бити резултат њиховог саставног зближавања“.

О модернизацији руског хеликоптера Ми-24 сазнајте ОВДЕ!

Извор: logicno.com/Саша Ф.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА