Најновије

СЛАТКИ УЖИТАК БЕЗ ПРЕМЦА: Чоколадни колач са поморанџом

Чоколадни ужитак с освежавајућом аромом поморанџе.
Чоколадни колач (Фото: flickr.com)

Чоколадни колач (Фото: flickr.com)

Састојци: 1 поморанџа + кандирана кора за декорацију 100 г чоколаде 3 јајета 180 г шећера 240 мл уља 25 г какаоа 250 г брашна 1 и по кашичица прашка за пециво мало путера за подмазивање За ганаш: 200 г чоколаде 225 мл слатке павлаке Припрема: 1. Оперите поморанџу и пробушите је. Кувајте у кипућој води око 30 минута док не омекша. Умутите целу поморанџу у блендеру. 2. Рерну загрејте на 180 степени. Подмажите округли калуп ил иставите папир за печење. 3. Отопите 100 г чоколаде у микроталасној рерни или на пари. 4. У посуди улупајте јаја, додајте шеећр и уље. Постепено додајте и пире од поморанџе, а затим и охлађену отопљену чоколаду. Умешајте какао прах, брашно и прашак за пециво. Све добро промешајте и сипајте у плех за печење. 5. Пеците у загрејаној рерни око 55 минута. 6. Сачекајте да се охлади око 10 минута, па извадите колач из плеха. 7. Ганаш: Загрејте слатку павлаку док не почне да ври па њоме прелијте чоколаду. Сачекајте два минута па затим мешајте док се не отопи. Оставите ганаш да се стегне око сат времена. 8. Колач пребаците на тањир за служење па премажите ганашем. Декоришите колач кандираном поморанџом.
Прочитајте још:СЛАТКО, НАЈСЛАЂЕ: Колач од грожђаСавршенa еспресо торта од три састојка
Извор: Ствар укуса

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА