Најновије

ЕУ СЕ РАСПАДА 2017?! Судбина Европе у рукама Лондона, ево шта заправо Камерон тражи од Брисела!

Европска унија би могла да престане да постоји већ 2017. Судећи према документима који су у јавност процурили са самита шефова ЕУ у Бриселу, услови које је Британија поставила да би остала у Унији највероватније неће бити прихваћени.То значи да би та земља већ почетком наредне године могла да напусти ЕУ, чиме би се заједница европских држава распала.
ЕУ се распада 2017. (Фото: Pixabay)

ЕУ се распада 2017. (Фото: Pixabay)

Најпосебнија земља

Британски премијер Дејвид Камерон већ месецима покушава да издејствује посебан положај своје земље у ЕУ. Између осталог, он тражи повластице у трговини, јачање улоге националних парламената који би имали право вета приликом доношења закона у Бриселу, као и измену Лисабонског споразума. Уколико му захтеви не буду услишени, Камерон прети да ће водити кампању за излазак Британије из ЕУ пред референдум о том питању, који би требало да буде одржан у јуну. Ако се грађани Британије тада буду изјаснили за отцепљење, тој земљи би требало шест месеци да напусти ЕУ. Како британски медији пишу, сва је прилика да лидери ЕУ нису спремни да изађу Камерону у сусрет. То потврђују и документа са самита у Бриселу, који се одржава баш због британског питања. Из једног од њих види се да се чланице Уније супротстављају предлозима Лондона. - Копија закључака са самита, која је подељена челницима Уније, показује да председник Европског савета Доналд Туск није успео да убеди лидере ЕУ да прихвате два кључна британска предлога. Није постигнут договор о јачању улоге националних парламената, као ни о тржишту земаља ван еврозоне - наводи "Гардијан".

Француска против

Према наводима тог листа, Француска се највише противи јединственом тржишту за земље које нису увеле евро јер сматра да би тиме Лондон био у повлашћеној позицији и да би се претворио у врсту оф-шор зоне за државе ван еврозоне. - Кад је реч о самој измени Лисабонског споразума, лидери ЕУ мисле да је то превише компликован посао. О томе говори и податак да је самиту у Бриселу присуствовало необично много адвоката, саветника челника Уније - пише "Гардијан".
Прочитајте још:РЕВИЗИЈА ИСТОРИЈЕ ПО МЕРИ УСТАША: Хрватска припрема закон о лустрациjиФРАНЦУСКА ЈЕ НА ИВИЦИ РАТА: Официри полиције открили забрањену истину! (ВИДЕО)
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА