Најновије

НЕСТОРОВИЋ: "Србија против насиља" прави атмосферу Мајдана

Покрет "Ми – глас из народа" неће се бавити политичком трговином, јер би то убило кредибилитет покрета. Наша платформа је доста слична позицији коју има Путинова партија у Русији – то је јачање државе, јачање безбедности државе, заокруживање територијалне целовитости и обезбеђивање социјалне правде, рекао је за Спутњик др Бранимир Несторовић.

Бранислав Несторовић (Фото: Јутјуб)

Црвене линије покрета "Ми – глас из народа" су, према његовим речима, непризнавање француско-немачког плана, неувођење санкција Русији, враћање држави њене социјалне димензије и побољшање положаја жене.

"Ми – глас из народа" неће се водити идејом политичке трговине, јер би она, како каже, убила покрет.

"Не бисмо више имали кредибилитет ако бисмо изашли једнократно на изборе, освојили нешто, па то заменимо за паре. Онда бисмо џабе излазили. Тако да ћемо наставити путем којим смо кренули и очекујем да ћемо наставити да растемо", истиче Несторовић.

Што се Београда тиче, Несторовић каже да се још нису договорили хоће ли у српској престоници, у којој су, према прелиминарним резултатима освојили преко пет одсто и представљају тас на ваги, улазити са неком другом политичком групацијом у коалиције.

Поштено говорећи, покрету "Ми – глас из народа", највише би одговарало да се избори у Београду понове, јер би тада, са повећаном препознатљивошћу сигурно освојили много више гласова, објашњава.

"Међутим, нећемо бити толико неодговорни да, ако проценимо да то није државни интерес, све радимо само у своју корист. Видећемо какве су опције, да видимо шта све може да се уради у Београду. Оно што не ваља је стварање нестабилности. Можда је коалиција 'Србија против насиља' незадовољна резултатима избора, али ово што најављују, протесте који ће бити свакодневни, а још није завршен изборни процес и нема званичних резултата избора, плашим се да се ствара атмосфера Мајдана. Тако да има пуно фактора о којима морамо да разговарамо", напомиње Несторовић.

"С обзиром да је питање када ће резултати београдских избора бити објављени, у току неколико дана, вођство покрета ће се састати и одлучити у најбољем интересу, не само покрета, већ и Србије", додаје он.

Пут покрета "Ми – глас из народа", објашњава Несторовић, поред тога што има националну и патриотску, има и социјалну димензију, јер, према његовом мишљењу, мале и сиромашне државе као што је Србија не могу да опстану без социјалне правде.

Несторовић успех своје групације на изборима објашњава климом у друштву.

Није сигуран, како каже, да би овакав успех могао да оствари пре десет година, када је идеја приступања Србије ЕУ још увек била снажна, када није било економске кризе и када се Запад према нашој земљи није понашао на начин на који се понаша данас.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА