Најновије

БРИТАНИЈА СРУШИЛА ЕУ: Камерон расписао референдум 23. јуна, иако Британија није више чланица ЕУ!

ЛOНДOН - Британски премиjер Деjвид Kамерон наjавио jе након данашњег састанка кабинета да ће се "референдум о останку Британиjе у Eвропскоj униjи одржати 23. jуна", иако је претходно у Бриселу усаглашено већ да Британија добија "специјални статус" чиме је укинут њен статус стандардне чланице ЕУ.
ЕУ више не постоји! (Фото: ЈуТјуб)

ЕУ више не постоји! (Фото: ЈуТјуб)

Практично, народ ће 23. јуна гласати о "специјалном статусу", а не о "изласку из ЕУ". У стварности, ЕУ више не постоји, јер је њена водећа чланица иступила из унутрашњих политичких интеграција и у ЕУ остаје само "на папиру". Британија више нема ни обавезе ни одговорности које носи чланство у ЕУ и никако се реално не може третирати стандардном чланицом Европске Уније. Kамерон jе данас изjавио да се његов кабинет сложио да на референдуму подржи останак Британиjе у реформисаноj Eвропскоj униjи, пренео jе Роjтерс. Oво jе први пут да jе седница британског кабинета одржана у суботу од Фокландске кризе 1982. године. Kамерон jе рекао да ће jуче постигнут договор са лидерима EУ дати Британиjи "специjални статус" и да ће се он "свим срцем" борити да земља остане у Униjи. Договор предвиђа два кључна елемента коjа ће бити укључена у будуће споразуме EУ: специjално изузеће Британиjе од даље политичке интеграциjе унутар Униjе и обезбеђивање фер третмана у вези са финансиjским и економским аранжманима између земаља евро зоне и чланица EУ коjе су изван ње, наводи Роjтерс. Подсећамо, Британци су веома незадовољни чланством у ЕУ и то због миграционих процеса који потресају ову земљу већ две деценије. Ствари су кулминирале и Велика Британија је тражила од ЕУ да одступи од закона које прописује ЕУ, како би могла да реши проблем миграната и азиланата који је постао неподношљив. Према последњим анкетама, грађани Британије, односно, домицилни Британци се највише жале да за њих нема посла, а да су мигранти и азиланти ти који су запослени. Власти у Лондону су биле принуђене да се успротиве ЕУ и одатле је и рођена идеја о референдуму и изласку из ЕУ. Лондон је условио Брисел - или промените законе ЕУ или излазимо из ЕУ. Резултат вишегодишњих преговора је специјални статус Британије у оквиру ЕУ, односно, форма прекида њеног чланства у ЕУ и пре расписаног референдума. Референдум ће служити очигледно само у сврху да се замаскира истина о томе да ЕУ више не постоји.
Прочитајте још:БРИТАНИЈА ОД ЕУ ДОБИЛА „СПЕЦИЈАЛНИ СТАТУС“: Камерон данас објављује датум референдума!КРЕМЉ ТРАЖИ ХИТАН САСТАНАК СБ УН: Стање у Сирији алармантно!
Извор: Правда / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА