Најновије

КРЕМЉ ТРАЖИ ХИТАН САСТАНАК СБ УН: Стање у Сирији алармантно!

МОСКВА - Дмитри Песков, портпарол Путиновог кабинета, изјавио је да је Русија веома узнемирена због тога што Турска гранатира територију Сирије.
Песков (Фото: ЈуТјуб)

Песков (Фото: ЈуТјуб)

"Ми смо веома узнемирени због растућих тензија на сиријско-турској граници." - каже Песков. Он је истакао да је изјава француског председника Франсоа Оланда о могућем рату између Турске и Русије неадекватна формулација и истакао да Русија неће дозволити да било ко напада снаге Русије које су присутне на територији Сирије. Русија ће данас сазвати састанак у Савету безбедности УН-а у циљу проналажења решења и у циљу обустављања свих делатности које подривају суверенитет и територијални интегритет Сирије. Песков је подсетио да је веома забрињавајуће то што несметано из Турске у Сирију прелазе добровољци који се прикључују Исламској држави. Подсећамо, руски председник Владимир Путин јуче је наложио министру одбране Сергеју Шојгуу да реагује максимално оштро у случају напада на руску војску у Сирији. "Свака сила која буде напала евентуално руске снаге ће бити уништена." - рекао је Путин. Турска већ данима гранатира позиције Курда, а напади су од јутрос интензивирани. Турска војска гађа ракетним системом Фиртина из провинције Килис која се налази на турско-сиријској граници.
Прочитајте још:ПУТИН ОТВОРЕНО ЗАПРЕТИО: Ко год нападне нашу војску у Сирији – биће уништен!РАМБО У СИРИЈИ: Реденик, марама и атлет мајица су ту, али… (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА