Најновије

СРБИЈА ИЗМЕЂУ ЗАПАДА И РУСИЈЕ: Трагедија у Либији допринела да Срби не желе у НАТО

Закон о сарадњи са НАТО заоштрио је поделе у Србији на присталице Запада и Русије, а смиривању тензија није допринела ни трагедија у Либији.
Протест против НАТО (Фото: Јутјуб)

Протест против НАТО (Фото: Јутјуб)

Питање односа Србије са НАТО толико је узбуркало јавност, да су у року од три дана организована чак два скупа са различитим порукама. Први је уследио истог дана када је председник Србије Томислав Николић потписао Закон о сарадњи са Алијансом. На Андрићевом венцу окупило се преко 10 000 људи, носећи транспаренте са натписом „НАТО је убица наше деце” и заставама са ликом Владимира Путина. Организатор је била организација „Заветници“, уз подршку Образа, Двери и ДСС-а. Већ данас, у Београду ће бити одржана свеобухватна конференција Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС), чија је тема утицај Русије на демократизацију и евроинтеграције Србије. Јелена Милић из ЦЕАС-а каже да је прерано говорити о утицају догађаја у Либији на конфронтације у Србији, јер „не знамо шта је МСП тамо све радио“. С друге стране, лидер СНП-а Ненад Поповић сматра да је погибија српских држављана у Либији велика лична и државна трагедија и да ће свакако имати утицаја. Истовремено, министар за рад Александар Вулин јуче је, упитан да ли ће припадницима Руског хуманитарног центра у Србији бити дате исте привилегије као и НАТО, најавио да ће се „о привилегијама разговарати приликом посете руског премијера Дмитрија Медведева“. Вулин је истакао да Србија остаје војно неутрална, као и да ће и ове године 24. марта обележити годишњицу агресије НАТО пакта, односно почетка бомбардовања Србије 1999. године.
Прочитајте још:РУСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПРОБИЈАЈУ ЦЕНЗУРУ: Ево како су извештавале данас (ВИДЕО)НА ХИЉАДЕ ЉУДИ РЕКЛО СВОЈЕ: Не у НАТО! (ВИДЕО)Протести деснице, однос са НАТО утиче на изборе?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА