Најновије

САМО ЈЕДАН ЗЛАТНИК У ТИТОВОМ СЕФУ ВРЕДИ КАО ТРИ СТАНА У БЕОГРАДУ?! Најновији детаљи о благу које је чувао маршал

Титов сеф или званично “Депо 555” и даље је централна тема у Србији и с великом пажњом се гледа коме ће златне полуге, накит, посуђе, сатови и веома вредни новчићи на крају припасти, а “заинтересовани су” породица Карађорђевић и наследници Јосипа Броза Тита, као и држава Србија!
Маршал Тито (Фото: ЈуТјуб)

Маршал Тито (Фото: ЈуТјуб)

– Само један од тих новчића вреди као три стана у Београду – каже за “Блиц” адвокат и заступник престолонаследника Александра II Карађорђевића Зоран Живановић. Како преноси овај лист сви предмети се и даље налазе у 11 платнених врећа у сефу Народне банке Србије, у згради у Славији, а тамо ће и остати све док се правоснажно не оконча оставински поступак иза Јосипа Броза Тита, али и онај којим своје наследство траже Карађорђевићи. Подсетимо да је Први основни суд у Београду одбио у јануару да било шта од ових ствари врати маршаловим наследницима, а није удовољено ни Карађорђевићима да се прикључе поступку. “Депо 555″ формиран је након смрти Јосипа Броза Тита, а пописала га је Комисија на основу одлуке Председништва СФРЈ од 30. марта 1982. године и предате су на чување Трезора НБС са ознаком “државна тајна”, коју је скинуо у фебруару 2013. године председник Србије Томислав Николић. У Титовом сефу између осталог пронађено је тридесет килограма злата у полугама, грумену и праху, више од 2.600 златника, предмети од злата, брилијаната и бисера, укључујући и круну краљице Марије, златни медаљнон са њеним и ликом краља Александра, привезак са фотографијом Романових и многе друге вредне ствари.
Прочитајте још:УЗБУРКАО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖE: Млади Београђанин својом поруком изазвао реакцију Вучића личноНЕ МОГУ ДА САКРИЈУ: Добар утисак о Русији расте – млади би у савез са Москвом
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА