Најновије

ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ УПОЗОРАВА: Рушењем Додика можемо изгубити све!

БЕОГРАД - Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки Григорије упоредио је Америку са римском империјом, која има утисак да може да контролише читав свет, те оцeнио да је политички једино уравнотежење у кризи која влада светом – Европа са Русијом, иако то звучи илузорно.
Владика Григорије (Фото: ЈуТјуб)

Владика Григорије (Фото: ЈуТјуб)

„Нисам сигуран да Русија то може сама да избалансира. А сигуран сам да Европа не може“, рекао је владика Григорије за „Спутњик“, наводећи да је у том смислу и занимљив сусрет папе Фрања и патријарха московског и све Русије Кирила, који схватају да је потребан баланс у свету. Говорећи о Блиском истоку, владика Григорије је оценио да се историја на тим просторима понавља. „Кроз четврти, пети и шести век водио се рат између персијске и римске империје, управо на простору данашње Сирије“, каже владика Григорије. Коментаришући нападе на председника Републике Српске Милорада Додика, владика Григорије је рекао да харанга која је покренута против Додика иде из личних фрустрација, које су погонско гориво да се сруши нешто што је направљено на великој жртви људи који су гинули и свих лидера који су од почетка покушавали да спасу неку врсту слободе за Србе у БиХ. „Онима који руше Додика покушавам да објасним да неће тако што сруше Додика они бити Додик. Можемо да изгубимо све што имамо“, каже владика Григорије. Према његовим речима, позиција председника у Републици Српској је свакако угрожена због уставног поретка и окружења, као и ситуације у којој се налази Србија, због Косова, Црне Горе, Хрватске, али и због Федерације која је претња зато што се стално инсистира на унитаризацији, централизацији у Сарајеву које припада бошњачком делу БиХ.
Прочитајте још:ИПАК НАТО ЛОБИСТА: Погледајте какав су „селфи“ одрадили Шормаз и Милићева! (ФОТО)ДЕВЕНПОРТУ ПРИРЕДИЛИ ХАОС: Извиждан као „окупатор“!
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА