Најновије

National Interest: Главни циљ Русије је владавина космосом

ВАШИНГТОН - Амерички портал Нешнл Интерест (National Interest) објавио је текст у којем оцењује да је главни стратешки циљ Русије да на пољу војног наоружања буде главна у космосу.
Борба за свемир (Фото: Pixabay)

Борба за свемир (Фото: Pixabay)

Поред земаљске одбране, Русија тежи изградњи снажних космичких војних система и космичког наоружања, пише Нешнл Интерест. "Ми тежимо изградњи потпуно нове генерације наоружања које ће нам омогућити доминацију на пољу космичке одбране и који ће нам омогућити да заштитимо наше објекте од било које врсте ракетног напада." - рекао је недавно потпредседник руске владе, Дмитриј Рогозин, преноси овај амерички портал. Амерички портал наводи да су власти САД-а биле покренуле програм "Космички радар", али да се од њега одустало због "техничке сложености". Портал оцењује да Русија тежи потпуној космичкој доминацији и да на тај начин буде супериорна на сваком другом пољу у области војног наоружања, али и шире.
Прочитајте још:НОВИ УДАР ЕУ НА РУСИЈУ: Конструкција проблема званог „мигранти из Русије“ВАШИНГТОН ПОСТ: САД откривају ново „егзотично“ оружје – поразићемо и Русију и Кину
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА