Најновије

Песков: Бомбардујемо искључиво терористе!

МОСКВА - Кремљ је саопштио да руски авиони бомбардују "терористичке организације" у Сирији, уочи очекиваног ступања на снагу споразума о прекиду непријатељстава.
Су-34 (Фото: ЈуТјуб)

Су-34 (Фото: ЈуТјуб)

Осим тога, демантовали су да су ваздухопловне снаге извеле интензивне нападе на упоришта побуњеника. "Руске ваздухопловне снаге ће засигурно наставити са операцијама у Сирији против терористичких организација", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Песков је поновио да ће Русија наставити са ваздушним ударима против Исламске државе и других терористичких организација и после ступања на снагу споразума, пренео је Тасс. "И кад споразум ступи на снагу, офанзива против терористичких организација у Сирији неће бити обустављена. То је био један од услова иницијативе коју су усагласили председници САД и Русије", истакао је Песков. Он је одбацио тврдње појединих организација, укључујући и сиријске Опсерваторије за људска права да су руске ваздухопловне снаге бомбардовале цивилне објекте у Сирији. Сиријска Опсерваторија за људска права је нешто раније саопштила је да су руски авиони жестоко бомбардовали положаје побуњеника у Сирији, уочи очекиваног ступања на снагу споразума о прекиду непријатељстава. "Од синоћ до јутрос, руски ваздушни удари су били интензивнији него иначе", навео је шеф сиријске Опсерваторије Рами Абдел Рахман. Он је додао да су бомбардовани положаји побуњеника источно од Дамаска, као и на северу провинције Хомс, пренела је агенција АФП. У поноћ по локалном времену у Сирији ступа на снагу споразум о прекиду непријатељстава, који су усагласиле САД и Русија.
Прочитајте још:БРУТАЛНО РОКАЊЕ: Снимци жестоких борби за „Пут живота“ код Алепа (ВИДЕО)ПЕНТАГОН: Испаљујемо балистичке ракете због Русије
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА