Најновије

ВОЈСКА У ПУНОЈ ПРИПРАВНОСТИ - ПРВА ЈЕ ПРОЗВАНА 4. БРИГАДА! Српски специјалци и "газеле" иду у решавање мигрантске кризе

Председник Србије Томислав Николић дао је одобрење министру одбране Николи Селаковићу да у случају потребе стави снаге Војске Србије у пуну приправност, како би могле да заштите грађане, државу и имовину од свих безбедносних изазова који долазе споља.
4. бригада копнене војска (Фото: mod.gov.rs)

4. бригада копнене војска (Фото: mod.gov.rs)

Прва јединица Војске Србије која ће “добити позив” биће 4. бригада чије је седиште у Врању, а ова бригада задужена је пре свега за контролу југа Србије и дела административне линије према Косову и Метохији. Војска ће бити задужена, осим за надзор и за ненасилно обезбеђење коридора којим пролазе избеглице. То значи да снаге безбедности неће користити силу и оружје! Ипак уколико полицији затреба помоћ осим јединица 4 . бригаде Копнене војске, подршку из ваздуха даваће и хеликоптери са аеродрома Лађевци, а ту се пре свега мисли на припаднике 119. мешовите хеликоптерске бригаде, као и 98. ваздухопловне бригаде. Подизање приправности у Војсци Србије на највиши степен не значи да ће се активирати припадници резервног састава, већ ће терет пасти на леђа професионалне војнике.
Прочитајте још:АМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ ОТКРИВА: Време је да коначно сазнате зашто је СФРЈ морала да буде уништена!ЖИЛЕ, БЕКРИЈА! Кад Зоран Живковић после прославе сврати у Скупштину! (ВИДЕО)СКОТ: Србија ће бити лидер региона
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА