Најновије

ДОКЛЕ ВИШЕ: После избора извесно ново поскупљење струје?!

Шеф Мисије ММФ Џејмс Руф изјавио је јуче да ће се о цени струје у Србији разговарати током наредне посете Мисије, која ће уследити после парламентарних избора.
Борд гувернера ММФ-а (Фото: wikistrike.com)

Борд гувернера ММФ-а (Фото: wikistrike.com)

"Прошле године поскупљење струје било је планирано за април, али је струја поскупела у августу. Такви рокови могли би да буду примењени и у овој години", рекао је Руф у Влади Србије на конференцији посвећеној четвртој ревизији аранжмана из предострожности који је Србија скопила са ММФ. Говорећи о реализацији програма који је договорен са српским властима, Руф је указао на то да је "економски програм Србије остварио добре резултате и да је Србија забележила позитиван раст захваљујући повећању страних инвестиција". Навео је и да је јавни дуг Србије и даље висок, као и да Влада касни са најављеним отказима у јавној управи и реформом јавних предузећа. Министар финансија Душан Вујовић оценио је да ће реформе бити настављене без обзира на изборе и да је уверен да ће четврта ревизија аранжмана са ММФ имати позитиван исход. Додао је и да ће Србија ове године морати да ради ребаланс буџета због трошкова одржавања ванредних парламентарних избора. Гувернерка Јоргованка Табаковић је истакла да ће НБС испуњавати своје обавезе у складу са програмом након наставка разговора са ММФ. Она је објаснила и да је мисија ММФ сугерисала да се дозволе веће дневне осцилације девизног курса, а да ће НБС то спроводити тако да се не угрози финансијска стабилност.

Светска банка: Похвале због закона о платама

Светска банка је похвалила Владу Србије за усвајање Предлога закона о систему плата у јавном сектору, јер се на тај закон чекало десет година, саопштила је Влада после састанка премијера Александра Вучића са шефом канцеларије Светске банке у Србији Тонијем Верхеијеном. Уколико сте заборавили, како је изгледао талас поскупљења прошле године након раста цене струје, можете се потсетити ОВДЕ.
Прочитајте још:
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА