Најновије

ЛЕТОНЦИ ПОЛУДЕЛИ: Дајте нам додатне НАТО снаге који би заратиле против Русије без питања Брисела!

ВАШИНГТОН - Источноевропске земље затражиле су од НАТО да распореди додатне снаге које би могле да започну борбу против руских снага без званичног одобрења из седишта Северноатлантске алијансе, изјавио је шеф летонске дипломатије Едгард Ринкевичс.
Едгар Ринкевичс (фото: Јутјуб принтскрин)

Едгар Ринкевичс (фото: Јутјуб принтскрин)

Он је у интервјуу за "Вашингтон пост" рекао да Летонија и њени суседи желе од НАТО-а "веома јасну и снажну поруку" која би балтичке земље уверила да ће им Алијанса нудити заштиту "докле год је потребно, докле год имамо таквог суседа", пренео је сајт РТ. Ринкевичс је затражио више војника НАТО на терену, док се тренутно у његовој земљи налази 100 војника Алијансе, и додао је да би у балтичким земљама такође требало да буде распоређена војна опрема попут тенкова. Разлог за милитаризацију Летоније је, према речима Ринкевичса, "стварна потреба да се земља одбрани" пре доласка комплетних снага НАТО-а.
Прочитајте још:
НАТО и Русија су 1994. склопили споразум који забрањује да Алијанса за стално распоређује "значајније снаге" у источној Европи, а НАТО тренуто ротира трупе распоређене у близини руских граница, чиме споразум није званично прекршен, али би Москва могла да престане да се прави да то не види уколико се настави нагомилавање трупа Алијансе у близини руских граница, наводи РТ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА