Најновије

ЖИВКОВИЋ РАСКИДА СА ПАЈТИЋЕМ: Нећу у "трулу коалицију"!

БЕОГРАД - Зоран Живковић, лидер Нове странке, огласио се поводом "стварања новог ДОС-а", односно, идеје заједничког коалиционог наступа ДС-а, ЛДП-а и СДС-а.
Зоран Живковић (Фото: ЈуТјуб)

Зоран Живковић (Фото: ЈуТјуб)

Он је данас водио полемику са твитерашима поводом евентуалног формирања коалициjе ДС-ЛДП-СДС у коjоj jе на питање jедног од њих да ли Нова свакако иде у коалициjи са ДС-ом или се то можда промени сходно овим "преговорима" ДС-а са Tадићем и Jовановићем, одговорио да "трули компромиси никада нису донели ништа добро". На инсистирање твитераша из Kрушевца,  какав jе ипак став Нове странке о томе, Живковић jе написао: "Добио си одговор", пренео је Танјуг. Како стоје ствари, ван новог савеза ће се наћи и Ненад Чанак, лидер ЛСВ-а, који је за Дневник изјавио да је "коалиција нереална". "Није реално да буде јединствена листа, из једноставног разлога што се са друге стране овог тренутка не налази Слободан Милошевић. Око Милошевића се после 12 година владавине 2000. године окупила и фокусирала свест да он мора да оде и тако је настао ДОС. Овде сада имамо неколико година владавине СНС, али су још увек свежа сећања на дуги низ година владавине ДС и низ разочарења које је та владавина донела." - каже Чанак за Дневник, а Борис Тадић, председник СДС-а, најавио је да ће се Чанак прикључити преговорима у понедељак. Остаје да се види да ли ће Тадић ипак успети да убеди свог коалиционог партнера да се прикључи новом савезу. Живковић, у току ових преговора у јавности није поменут ниједном од стране председника ДС-а, Бојана Пајтића, а сада постаје и сасвим јасно зашто - савезништву ДС-а и Нове странке дошао је крај. Живковић није расположен за, како каже, "труле компромисе".
Прочитајте још:НОВИ ДОС БЕЗ СТАРОГ ДОСОВЦА: Живковића нико ништа не пита!Шешељ: Американци окупили „нови ДОС“ и преко њих желе да сруше Вучића!ЧАНАК РУШИ НОВИ ДОС: Нема Милошевића, нема ни савеза!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА