Најновије

ДОДИК: Немогуће мењати Дејтон без сагласности Српске, Србије и Русије!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је немогуће мењати Дејтонски мировни споразум без сагласности Руске Федерације, Србије и Републике Српске, а сагласност Српске за то не постоји.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Република Српска испуњава све критеријуме који су одређени за формирање и статус државе, али није добила међународно признање само зато што то "велики" нису хтели - истакао је Додик. Додик је рекао да би БиХ можда и била успешна да је била дејтонска, али је овај споразум кршен од успостављања мира. Он је истакао да је концепт и аранжман међународне заједнице од 1996. године након Дејтона био да се ојача БиХ и то су радили масовно у време високих представника када су отимали надлежности од Републике Српске и преносили их на Сарајево у нади да ће изградити неку земљу коју ће сви поштовати, а која је од почетка била базирана на страху.

РС има бољи стандард него Федерација

Разлог зашто БиХ не може да успе, истакао је Додик, јесте и у односима који су грађени на овим просторима и неколико векова уназад, где никада три народа нису успела да нађу ниједан консензус о БиХ. Председник Српске је синоћ за РТРС рекао да је оптимиста, да никада не одустаје од оптимизма и да свима жели добро, али не да оно што је Република Српска и не да на Србе. Он је додао да није против Бошњака, али је искључиво за Србе.
Прочитајте још:ДОДИК: Набеђени „натовци“ и набеђени „европејци“Додик о приближавању Србији: Да се ми питамо, одавно би били интегрисаниЋЕЛО ИМ ЈЕ СЛИКА И ПРИЛИКА: На данашњи дан је Алијина „чаршијска фукара“ отпочела крвави рат!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА