Најновије

ЛОВИ "ФАЦЕ": Пајтић агитује међу јавним личностима

Након пропасти договора о једној колони, опозиција кроји предизборне листе. Пајтић ће, према незваничним сазнањима, наредних дана интензивирати разговоре са јавним личностима из различитих области.
Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

После одлуке да на изборе не иду са СДС-ом и ЛДП-ом, демократе ће до недеље покушати да склопе коалиционе споразуме са Зораном Живковићем, Душаном Петровићем и Верољубом Стевановићем и скроје предизборну листу. Према овим информацијама, прва три места највероватније ће заузети Бојан Пајтић, Драгољуб Мићуновић и Наташа Вучковић, а у првих 20 требало би да се "сместе" и остали потпредседници и виђенији чланови Председништва. Партнерима из Нове странке, Заједно за Србију и Заједно за Шумадију следоваће по два мандата на пролазним местима. Пајтић ће наредних дана интензивирати разговоре са јавним личностима из различитих области, али је мало вероватно да ће бити великих изненађења на листи. Идеја демократа је да анимирају што више познатих да јавно подрже њихову политику, али не и да их кандидују. Преговори са Стевановићем лидером ЗзС-а, већ су готови, а договорено је да и он буде на листи. Живковић, такође, поручује да је природно да ова странка на изборе иде у коалицији са ДС-ом, али додаје да то још није дефинитивно договорено. На Председништву ДС-а јуче је постигнут договор да се не одговара на евентуалне нападе из других опозиционих табора, већ да "мета" у кампањи буду искључиво владајуће странке.

Тадић, Чеда и Чанак

Лидер СДС-а Борис Тадић јуче је поручо да је ДС једина адреса за одговор на питање зашто није постигнут договор о једној листи: "Наставићемо разговоре са ЛДП, ЛСВ и другим мањим странкама о заједничком изласку на изборе", рекао је некадашњи председник Србије.
Прочитајте још:
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА