Најновије

НАЈКРАЋА КОАЛИЦИЈА У ИСТОРИЈИ: Елезовић потписао, Пајтић избрисао!

Душан Елезовић, којег је овластио лидер демократа Бојан Пајтић да учествује у преговорима са представницима СДС-а и ЛДП-а, прекјуче је у име ДС-а парафирао договор о расподели квота на заједничкој листи ДС-СДС-ЛДП, о чему сведочи папир у који је „Ало!“ имао увид.
Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Неколико минута пре парафирања тог споразума Елезовић је пред више пристуних позвао Пајтића, који му је дао сагласност да у име странке потпише тај договор. Међутим, нешто касније лидер ДС-а саопштио је да опозиција на изборе ипак иде у две колоне. На парафираном папиру стоји да је расподела квота за ДС, СДС и ЛДП, и то у 40 мандата следећи: за ДС 55 одсто, за СДС 35 одсто и за ЛДП 10 одсто, али и да ће, у случају да ЛСВ приђе савезу, проценти бити кориговани у новом договору. Тај папир потписали су Елезовић испред ДС-а, Горан Богдановић у име СДС-а, као и лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. - Пред Чедом, Милићем и Богдановићем, Елезовић је позвао Пајтића и рекао му како ствари стоје и питао га да ли да потписује договор о расподели квота, а Пајтић му је рекао да потпише - наводе извори. Касније, тачније пред почетак телевизијског гостовања Драгољуба Мићуновића на Б92, Пајтић се огласио и рекао да се ипак иде у две колоне. Елезовић јуче није желео да говори о споразуму. Борис Тадић потврдио је јуче на конференцији за медије да је договор ДС-а, СДС-а и ЛДП-а о изласку на изборе на једној листи био постигнут и потписан, али је казао да је након тога ДС изашао из преговора. - Зашто су то демократе урадиле, то је питање за њих - рекао је Тадић, истичући да квоте нису најважније и да је договор о томе постигнут без проблема. Тадић је казао и да ће СДС наставити разговоре са ЛДП-ом, ЛСВ-ом и другим мањим странкама о томе у ком формату ће изаћи на изборе на свим нивоима. Иначе, савез СДС-ЛДП требало би ускоро да формира изборни штаб на чијем челу ће бити или Чедомир Јовановић или Марко Ђуришић.

Демократе би Тадићеве посланике

Поједини високи функционери ДС-а последњих дана позивају функционере СДС-а да се врате у странку. Како наводе извори, позиви су упућени углавном актуелним посланицима Тадићеве странке којима демократе чак нуде пролазна места на изборној листи ДС-а.

ДС и СДС заједно на локалу

У једном броју општина демократе ће на локалне изборе изаћи заједно са Тадићевим СДС-ом, а како наводе саговорници, појединим локалним функционерима ДС-а не смета да носилац заједничке листе на локалним буде исти тај Борис Тадић, са којим већина демократа не жели у коалицију на републичком нивоу.
Прочитајте још:САД И ЕУ САГЛАСНИ: Орбан купује Војводину!?Александар Вучић: Кључно је да Србија буде уједињена, избори 24. априла – референдум за модерну европску земљуДА ЛИ СЕ ОПОЗИЦИЈА ПРЕВАРИЛА: Две колоне – грешка или добра математика?
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА